Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Emerson stelt GO realtime 4G/5G-LT voor op London Produce Show

Nieuwe realtime tracker voor grote temperatuurbereiken

Emerson, een Amerikaans technologiebedrijf, heeft op maandag 21 maart op de London Produce Show 2022 voor het eerst haar GO realtime 4G/5G-LT tracker voorgesteld. Het is de nieuwste telg binnen de serie trackers die bederfelijke zendingen in realtime volgen, wat van cruciaal belang is om de kwaliteit en de voedselveiligheid van verse producten te waarborgen. Het apparaat werkt met de nieuwste generatie 4G/5G Cat-M-netwerktechnologie en is speciaal ontworpen voor het bewaken van grote temperatuurbereiken. Het kan dan ook perfect worden gebruikt voor diepgevroren bederfelijke artikelen. Met een batterijduur van meer dan 60 dagen, is de tracker geschikt voor talrijke toepassingen, waaronder lange transporten over zee.

De GO realtime 4G/5G-LT tracker werd op maandag 21 maart voorgesteld op de London Produce Show.

Uitgebreid temperatuurbereik
De wereldwijde export van gekoelde en diepgevroren bederfelijke producten is onlangs sterk gestegen, waaronder groenten, ijs, gevogelte, vlees en andere eiwitproducten bij temperaturen tussen -10 en -30°C. De nieuwe GO realtime 4G/5G-LT tracker richt zich precies op dit belangrijke marktsegment, al functioneert het apparaat ook goed voor verse producten op gelijk welke temperatuur tot 60°C.

"Verstoringen in de toeleveringsketen kunnen grote gevolgen hebben voor bederfelijke goederen", zegt Doug Thurston van Emerson. "Weersomstandigheden, stijgende gasprijzen, verouderde trailers en het tekort aan vrachtwagenchauffeurs kunnen een risico vormen voor bederfelijke zendingen. De mogelijkheid om de toestand van deze zendingen realtime te volgen, is belangrijker dan ooit", voegt hij eraan toe.

Omgevingsomstandigheden tijdens het transport
De GO realtime 4G/5G-LT-trackers kunnen omstandigheden zoals temperatuur, locatie, licht en vochtigheid monitoren. Er zijn drie modellen beschikbaar: een voor kortere zendingen over de weg, een voor langere internationale zendingen en een voor toepassingen waarbij hetzelfde apparaat opnieuw kan worden gebruikt in een gesloten circuit. De trackers kunnen gebruikers in realtime via sms of e-mail op de hoogte te stellen als zich tijdens de verzending problemen voordoen. "Het is ons doel om leveranciers te helpen de versheid en voedselveiligheid van het product te garanderen."

"Emerson ontwikkelt producten en diensten die voldoen aan de marktbehoeften", zegt Amy Childress, vice-directeur marketing en sales voor de koelketenactiviteiten van Emerson. "Met een locatienauwkeurigheid gebaseerd op wereldwijde 4G/5G-netwerken en verbeterde batterijprestaties bij vriestemperaturen, kunnen onze klanten erop vertrouwen dat informatie over hun bederfelijke zendingen beschikbaar is wanneer ze dit het meest nodig hebben."

Klanten hebben eenvoudig toegang tot het online Oversight-dashboard of de mobiele Oversight-apps om hun zendingen van begin tot eind te volgen.

Voor meer informatie:
Lacy Schmidt
Emerson Cargo
Lacy.Schmidt@Emerson.com
www.emerson.com/cargo

Publicatiedatum: