Woede over £600.000 deal van PepsiCo om pootaardappelen naar Rusland te sturen

De Schotse regering heeft woede opgewekt nadat zij haar goedkeuring zou hebben gehecht aan een deal van PepsiCo om 2.000 ton pootaardappelen naar Rusland te sturen, ook al hebben vele bedrijven zich teruggetrokken uit het zakendoen in het land. In het kader van een overeenkomst ter waarde van £600.000 met Saltire Seed uit Aberdeen zal 2.000 ton pootaardappelen aan Russische landbouwers worden geleverd door een konvooi van 100 vrachtwagens.

De deal met de in Aberdeen gevestigde pootaardappeltelers Saltire Seed kwam tot stand met goedkeuring van de Schotse regering, zo wordt gesuggereerd. Een regeringswoordvoerder ontkent dit echter en verklaarde dat de regering geen goedkeuring geeft voor exportdeals. Toch zal naar verluidt de komende dagen 2.000 ton pootaardappelen naar Rusland worden verzonden.

Een handelaar vertelde The Times dat de deal immoreel was gezien de ongekende invasie van Rusland in Oekraïne, die het leven van miljoenen Oekraïners heeft verwoest. "Begrijpen ze niet wat voor aanstoot ze geven?" zei hij. "Ik hoop dat de publieke opinie hen tot heroverweging dwingt.

De deal komt op een moment dat verschillende grote bedrijven de handelsbetrekkingen met Rusland hebben verbroken. PepsiCo kondigde onlangs aan dat het de verkoop van bepaalde dranken, kapitaalinvesteringen en alle reclame in Rusland had opgeschort.

Een woordvoerder van PepsiCo verklaarde dat het als voedings- en drankenbedrijf "trouw moet blijven aan het humanitaire aspect" van het bedrijf. "We blijven de bestaansmiddelen van de 40.000 Russische landarbeiders in onze toeleveringsketen ondersteunen nu zij voor grote uitdagingen en onzekerheid staan", aldus de woordvoerder.

Bron: businessinsider.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven