Nederlandse topkoks weer naar Zwitserland

Limburgse asperges culinair hoogtepunt in Zwitserland

Het begon tien jaar geleden als een grap, maar is inmiddels niet meer weg te denken: het jaarlijkse Limburgse aspergefeest in de Zwitserse Hostellerie am Schwarzsee, nabij het meer van Genève, is op 8 en 9 april toe aan zijn 9e editie. Sterrenkok René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas heeft vanaf de eerste editie elk jaar de ‘bedevaart’ naar Zwitserland ondernomen, maar moest de afgelopen twee jaar vanwege de coronamaatregelen verstek laten gaan. ‘Mister asperge’ Brienen staat nu al wekenlang te trappelen om dit jaar eindelijk weer naar Schwarzsee af te reizen.

De afgelopen jaren werd René Brienen steevast vergezeld door een wisselend team van andere bekende Nederlandse chef-koks. Dit jaar zijn dat niemand minder dan de meesterkoks Frans Gerrits, Hein Willemsen, Michel Lambermon en Hans Snijders, alsmede Jacob Jan Boerma, Casimir Evens, Peter Strijbosch, Ton van Hees, Edwin Hollanders én uiteraard de nestor, good old Bertus Liefting. "De gezamenlijke sterren die al deze chefs in hun leven bij elkaar hebben gekookt vormen bijna een culinaire melkweg", lacht Brienen.

De Limburgse eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee heeft voor zijn Zwitserse en Nederlandse gasten dit jaar opnieuw een compleet ‘Holland-Wochenend’ in petto. "De afgelopen jaren hebben de aspergegerechten van René Brienen ‘& friends’ voor veel fans gezorgd, dus het wordt komende editie ouderwets volle bak", zegt Peter Roodbeen.

Voor Nederlandse asperge-liefhebbers die ook eens op een andere manier van het witte goud –namelijk mét uitzicht op de besneeuwde Zwitserse Alpen- willen genieten, heeft Hostellerie am Schwarzsee een aantrekkelijk geprijsd verblijf samengesteld, inclusief aspergegala.

Voor informatie en boekingen: www.hostellerieamschwarzsee.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven