Franz Sroka van Scrotec

"Twee personen kunnen samen aan de bindsysteem werken"

Duurzame en efficiënte verpakkingsmethodes zijn tegenwoordig voor alle verpakkingsbedrijven onontbeerlijk. Juist aan deze toenemende behoefte aan moderne oplossingen probeert machineleverancier Srotec uit Bochum met zijn uitgekiende bindmachine tegemoet te komen. Aan het basisprincipe van de in de groententeelt al beproefde methode heeft hij echter niks veranderd, zegt directeur Franz Sroka.

Samen met zijn Nederlandse partner Brimapack is Franz al sinds vele jaren een vaste exposant op de Fruit Logistica in Berlijn. Ook dit jaar zal men weer met een gedeelde stand aanwezig zijn. "We zullen in principe het beproefde programma presenteren, waarbij we de bindkwaliteit van onze machines sinds ons laatste beursoptreden in 2020 maximaal konden verhogen en optimaliseren. Daarom verheug ik me op de beurs en de uitwisseling met nieuwe en bestaande klanten." 


Franz Sroka op de Fruit Logistica 2020. Ook dit jaar zal de bindmethode op de voorgrond staan.

Verpakkingsvrije groenten zijn een trend
Terwijl verschillende beurzen weer plaatsvinden, moeten producenten zoals ook Srotec rekenen op leveringstekorten en kostenstijgingen bij bijvoorbeeld elektronica, staal, aluminium en kunststoffen. Ondanks alles mag men echter niet klagen over het aantal opdrachten, waarbij naast de productielijnen ook de bindmachine een succesnummer is gebleken. "We krijgen talrijke aanvragen uit alle sectoren, of het nu voor kruiden, wortelen of andere gewassen is. Essentieel daarbij is de trend richting gezonde voeding en regionale groenten die zo mogelijk verpakkingsvrij aangeboden moeten worden. Onze methode past bij beide huidige trends."

Rechts: Franz Sroka demonstreert de bindmachine met wortelen.

Als ervaren machineleverancier met jarenlange ervaring is Franz vertrouwd met de eisen van de industrie evenals groenten-bedrijven uit de middenstand.
"Het is altijd van belang om de arbeidsplaatsen doordacht in te richten. Onze bindmachine is ook voor deze doelgroepen interessant. Aan deze machine kunnen probleemloos twee personen werken, zonder dat deze personen elkaar in de weg staan. Vooral in deze tijden van mankracht en personeelsgebrek is het beter om met kleinere eenheden te werken, wat eveneens voor onze oplossing spreekt." Ook het ergonomische aspect mag benadrukt worden, aangezien de productie met dit systeem moeiteloos plaats kan vinden, aldus Franz.

Hoge efficiëntie
Volgens Franz draagt de methode bij bepaalde producten aanzienlijk bij aan de efficiëntie en versnelling van alle arbeidshandelingen. "Onze machine is vergeleken bij de complete oplossing duidelijk kleiner, ze kan hierdoor ook op oogstmachines en in kleinere werkruimtes gebruikt worden. Door de inzet van meerdere machines kunnen ook grote hoeveelheden geproduceerd worden. De werkingsgraad van het totale systeem neemt toe, aangezien bij de uitval van één machine slechts maximaal twee personen de productie moeten laten rusten."

Het uitwisselen van een machine is in minder dan twee minuten mogelijk. "Onze bindmachine zal bij enorme productiehoeveelheden de bindlijn niet kunnen vervangen, maar kan echter voor producten die tot nu toe alleen per hand gebonden werden plaatsbesparend worden ingezet. Het toepassingspotentieel van onze oplossing is naar mijn idee dan ook zeer groot", concludeert Franz.

Voor meer informatie:
Srotec GmbH
An der Papenburg 49
D-44866 Bochum, Duitsland
Tel: +49 0 2327 320 714
info@srotec.com  
www.srotec.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven