Hogere prijzen voor Egyptische aardappelen dit seizoen

"Rusland nam gemiddeld 45%-50% van onze productie af"

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is de vraag naar Egyptische aardappelen licht gedaald. Normaal gesproken nam Ruslans ongeveer de helft van de productie af, maar dit jaar is dat niet het geval. Het Egyptische knoflookseizoen is ook begonnen, maar de prijzen zijn lager vanwege de overvloedige productie. 

De prijzen zijn gestegen dit seizoen. Dit geldt zowel voor de aardappelen zelf als voor de inputkosten, zo laat Gehan El Sherif weten, exportspecialist bij El Rawan. "Dit jaar zijn de prijzen beter dan vorig jaar. De kosten voor materialen en verlading zijn echter ook hoger dan ooit te voren. De aardappelproductie in Egypte ligt dit seizoen rond de 750.000 ton. Normaal gesproken neemt Rusland zo'n 45% tot 50% van onze oogst af, maar als gevolg van de oorlog is dit nu onzeker. 

Aardappelen worden ook op de lokale markt volop geconsumeerd. El Sherif legt uit dat er dit seizoen meer aardappelen aan de verwerkende industrie worden geleverd. "Lokaal gaan de aardappelen naar de consumentenmarkt of verwerkers. Het ziet ernaar uit dat er dit seizoen meer aardappelen naar de verwerkende industrie zullen gaan. Het exportseizoen kende een prima start, met een zeer goede vraag vanuit zowel Rusland als Europa. De verwachting was dat deze vraag tussen maart en juni nog verder aan zou trekken, maar vanwege de oorlog zijn deze vooruitzichten nu onzeker en worden orders geannuleerd."

Voor El Rawan is het knoflookseizoen ook begonnen. "Het knoflookseizoen verkeert nog in de beginfase. Momenteel is de vraag niet heel sterk, maar zeker ook niet zwak. De prijzen zijn lager dan vorig seizoen. Dit is het gevolg van de overvloedige productie dit seizoen. We richten ons vooralsnog op de Europese markt," zegt El Sherif tot besluit. 

Voor meer informatie: 
Gehan El Sherif
El Rawan
Tel: +20 109 985 0716
gehanelsherif@rawan.com.eg     
el-rawan.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven