Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Sterke vraag naar Egyptische mandarijnen

Russisch verbod op Turkse mandarijnen creëert kansen voor Egyptisch fruit

Het seizoen van nieuw geoogste mandarijnen loopt ten einde, waarna de focus zal verschuiven naar de levering van mandarijnen uit bewaring. Nadat Rusland dit seizoen een importverbod op Turkse mandarijnen invoerde, was de vraag naar Egyptische mandarijnen groot. Eén exporteur verwacht dat de sterke vraag ook de rest van het seizoen aan zal houden. 

Mohamed Elkhtib is exportmanager bij het Egyptische bedrijf Zamel for Import & Export. Volgens hem is er dit seizoen sprake van een goede vraag naar Egyptische mandarijnen. "Ons bedrijf beleeft een uitstekend mandarijnenseizoen en ik kan me voorstellen dat dit ook voor andere Egyptische mandarijnenexporteurs geldt. De vraag was tot nu toe zeer sterk en de kwaliteit van Murcott-mandarijnen is dit jaar erg goed. Nu de Russen de import van Turkse mandarijnen hebben verboden, is er bovendien meer ruimte op de markt voor Egyptische mandarijnen."

De Egyptenaren hadden dit jaar te maken met felle concurrentie, maar Elkhtib legt uit dat ze er desondanks in geslaagd zijn om hun fruit af te zetten. "De grootste uitdaging voor ons was de concurrentie van Marokkaanse mandarijnen. Toch hebben we tot nu toe al grote aantallen afgezet in Azië, de Golfstaten, Europa, Afrika en Rusland. We hebben het dus prima gedaan. De vraag naar mandarijnen vanuit Frankrijk, Kenia en Mauritius was dit seizoen onverwacht sterk."

Gelukkig heeft de oorlog in Oekraïne niet tot een verkoopdaling geleid. Elkhtib legt uit: "Voor zover ik kan beoordelen, heeft de oorlog in Oekraïne geen impact op onze verkopen gehad. We hebben echter nog maar twee tot drie weken te gaan voor het bewaarseizoen begint. De afgelopen weken was de vraag erg sterk en dit zal naar verwachting zo blijven wanneer we beginnen met de export van mandarijnen uit onze koelhuizen. Doorgaans is er elk seizoen een goede vraag naar mandarijnen uit bewaring."

Voor meer informatie: 
Mohamed Elkhtib
Zamel For Import & Export
Tel: +201 090 646 606
sales@zamelfruit.com 
www.zamelfruit.com 
www.linkedin.com/company/zamel-fruits/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven