Nigeria is de op één na grootste investeerder in voedings- en verpakkingstechnologie in Afrika

Experts uit de sector beweren dat Nigeria de op één na grootste investeerder in voedings- en verpakkingstechnologie in Afrika is. Nigeria komt op de tweede plaats na Egypte en heeft een ruime voorsprong op landen als Zuid-Afrika, Algerije en Marokko. In 2020 besteedde Nigeria in totaal ruim € 464,7 mln aan voedsel- en verpakkingstechnologie.

Paul Maerz, Managing Director van Fairtrade Messe deed de onthulling tijdens een virtuele persbriefing om de zevende editie van de agrofood & plastprintpack in Lagos aan te kondigen, georganiseerd door Fairtrade Messe, een Duitse vakbeursspecialist in samenwerking met de Organization for Technology Advancement of Cold Chain in West-Afrika, (OTACCWA).

Maerz zei dat het niveau van de investeringen uit het land het gevolg is van de bevolkingsgroei, die de vraag naar voedingsmiddelen en machines stimuleert. Hij zei dat de Nigeriaanse economie de laatste jaren een stijging van de voedselproductie heeft gekend als gevolg van de hernieuwde aandacht van de regering voor de land- en tuinbouwsector.

Bron: independent.ng


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven