Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Eigenaren Franse sterrenrestaurants kijken uit naar de eerste Darlise-asperges"

Met een klantenkring bestaande uit klanten die asperges van uitmuntende kwaliteit wensen, hebben Karel en Véronique Kaptein gekozen voor het telen van een aspergeras die erom bekend staat een perfecte smaakkwaliteit te hebben: de Darlise-asperge. "We telen Darlise-asperges en bieden deze aan een netwerk van eigenaren van ongeveer 60 sterrenrestaurants, waaronder het beroemde Georges V-restaurant in Parijs of Le Pavillon Ledoyen, een driesterren-etablissement.

Ook alle eigenaren van sterrenrestaurants in Bretagne krijgen hun asperges van ons. Darlise is een ras van uitzonderlijke kwaliteit. Darlise-asperges zijn zacht, zoet, niet vezelig en onderscheiden zich op die manier van de andere asperges. De zanderige bodem in Bretagne waarop ze geteeld worden, geeft de asperges een heel speciale smaak. We hebben gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit. Darlise is niet een ras met een hoog opbrengstpotentieel: de opbrengst ligt gemiddeld rond de 6-7 ton per hectare, maar is dus wel van goede kwaliteit," legt Karel Kaptein, manager van SARL Bigoud, uit.

De witte asperges hebben een grote maat en een regelmatige kwaliteit
SARL Bigoud teelt 19 hectare biologische en conventionele witte asperges in minitunnels. "We zijn een paar weken geleden begonnen met oogsten. Het is nog relatief koud, dus de groei van de asperges verloopt vrij traag. We zijn echter heel blij, want de kwaliteit van de asperges ziet er dit jaar veelbelovend uit. De droge winter heeft ervoor gezorgd dat de asperges konden groeien zonder te 'verdrinken'. De asperges hebben verder een grote maat en een regelmatige kwaliteit."

Verzending door Colissimo
Om klanten een maximale versheid te kunnen garanderen, verzendt SARL Bigoud de geoogste asperges via pakketdienst Colissimo naar de sterrenrestaurants. "We oogsten de asperges heel vroeg in de ochtend, waarna ze vroeg in de middag kunnen worden verzonden om de volgende dag op de plaats van bestemming te kunnen zijn. Voor de restaurants in Parijs gaat het transport nog sneller omdat we dan gebruikmaken van hetzelfde circuit als dat van het zeefruit. Hierdoor komen de asperges al tegen 0.00 uur in Rungis aan."

Groeiende klantenkring
Wat de afzet betreft, begint het seizoen heel goed. "De prijzen zijn goed en alle restauranteigenaren met wie we werken hebben hun bestellingen al geplaatst. De eigenaren kijken echt uit naar de eerste asperges en daarom nemen ze al in februari contact met ons op om precies te weten te komen wanneer ze beschikbaar zullen zijn."

"Elk jaar opnieuw zien we dat steeds meer klanten naar onze producten vragen. De lockdowns die we de afgelopen twee jaar hebben meegemaakt, zijn eigenlijk best gunstig geweest voor de afzet, aangezien veel van onze klanten zich heel snel hebben georganiseerd om kleine kruidenierswinkels op te kunnen zetten. Deze klanten zijn bij ons blijven bestellen. Omdat we daarnaast werkten met supermarkteigenaren, hebben we tijdens de lockdowns al onze producten kunnen verhandelen."

"Aangezien de restaurants nu weer bestellingen plaatsen, de kleine kruidenierswinkels dat blijven doen en we binnenkort Grand Frais aan onze lijst van supermarktklanten kunnen toevoegen, zijn we bovendien momenteel onze teeltarealen aan het vergroten en onze klantenkring aan het uitbreiden."

Op dit moment zet SARL Bigoud de GlobalGAP en HEV gecertificeerde asperges alleen nog op de Franse markt af, maar Karel en Véronique Kaptein zijn van plan om binnenkort ook de Duitse markt te veroveren.

Over SARL Bigoud
Karel Kaptein en zijn vrouw Véronique hebben twee bedrijven: SARL Bigoud génération dat zich richt op het telen van conventionele zandwortelen, prei en asperges, en EARL Green génération dat gespecialiseerd is in het telen van biologische aardappelen, sjalotten en asperges.

Voor meer informatie:
Karel en Véronique Kaptein
SARL Bigoud génération
EARL Green génération
sarlbigoud@gmail.com

Publicatiedatum: