Wageningen Uni breidt stappenplan voor duurzamere voedselverpakkingen uit

Wageningen University & Research heeft drie bedrijven concreet op weg geholpen naar duurzamere voedselverpakkingen. De drie bedrijven zijn de winnaars van Unpack Your Challenge; zij ontvingen elk een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan met richtlijnen voor een succesvolle duurzame verpakkingsstrategie.

Met Unpack your Challenge riep Wageningen Food & Biobased Research in november 2021 Europese bedrijven op om de uitdagingen te delen die zij tegenkomen bij het verduurzamen van verpakkingen.

Uit de vele inzendingen werden drie bedrijven geselecteerd. Vervolgens heeft een Wagenings team van materiaalexperts, recyclingexperts en experts op het gebied van ketens en logistiek samen met directeuren en verpakkingstechnologen van deze bedrijven gewerkt aan het gezamenlijk opstellen van een stappenplan. Dit plan gaat deze bedrijven helpen om met behulp van wetenschappelijke inzichten de beste keuze te maken voor hun verpakkingsvraagstuk.

De drie bedrijven beschikken nu over een stappenplan waarmee ze zelf hun verpakkingsstrategie kunnen ontwerpen, aanpassen en uitrollen. Het plan gaat vergezeld van een grondige analyse van de huidige situatie, de verpakkingsdoelen van het bedrijf, en de randvoorwaarden waaraan de duurzamere verpakking moet voldoen.

Bron: wur.nl/nl/nieuws-wur


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven