MSC sluit zich aan bij FLOW-initiatief om het delen van gegevens over de keten te verbeteren

Vertrouwen op een gemeenschappelijke digitale infrastructuur om de aanbodketen met elkaar te verbinden is van vitaal belang om producten efficiënter te verplaatsen. MSC is dan ook verheugd om zich aan te sluiten bij Freight Logistics Optimization Works (Flow): een nieuw initiatief geleid door het US Department of Transportation om het delen van informatie tussen de belangrijkste betrokkenen te verbeteren.

MSC is verheugd deel te nemen aan het initiatief voor het delen van gegevens, Freight Logistics Optimization Works, dat op 15 maart 2022 in het Witte Huis werd geïntroduceerd. Dit grote project zal knelpunten in de aanbodketen helpen wegwerken door de uitwisseling van vrachtinformatie tussen de belangrijkste spelers te verbeteren, wat zal leiden tot snellere leveringstermijnen en lagere kosten voor de consument.

Een gevarieerde taskforce met veel belanghebbenden
Flow telt aanvankelijk 18 deelnemers, maar het is de bedoeling er in de toekomst meer te verwelkomen. Tot de partners behoren havenautoriteiten, terminalexploitanten, particuliere bedrijven, logistieke bedrijven en opslagbedrijven uit de hele aanbodketen in de VS, alsook de zeevervoerders MSC en CMA CGM.

De Flow-partners zullen samenwerken met de Amerikaanse overheid om een efficiëntere en transparantere manier te ontwikkelen om informatie uit te wisselen. Het idee is om een nieuw digitaal instrument te creëren, waar elk bedrijf nauwkeurige, vrachtgerelateerde gegevens in realtime kan delen.

"We zijn verheugd ons aan te sluiten bij het Flow-initiatief onder leiding van het Amerikaanse ministerie van Transport en het te ondersteunen, omdat we er sterk van overtuigd zijn dat een gemeenschappelijke en interoperabele digitale infrastructuur in de hele containervaartsector een kritieke stap is om bevoorradingsketens efficiënter, veiliger en veerkrachtiger te maken."

"Samenwerken met overheden en andere belangrijke spelers uit de sector is van het grootste belang voor MSC en het lijdt geen twijfel dat dit initiatief de basis zal versterken voor de naadloze, end-to-end uitwisseling van informatie die we allemaal nodig hebben om de wereldhandel vandaag en morgen in beweging te houden," aldus André Simha van MSC.

Voor meer informatie:
MSC
+31 102178600
nld-info@msc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven