Mohamed Shaaban, Garlico Egypt:

"De vraag naar gedroogde Egyptische knoflook zal in april en mei aantrekken"

Grotere aantallen, een prima kwaliteit en hogere transportkosten kenmerken het huidige Egyptische knoflookseizoen. Hoewel de oorlog in Oekraïne de export naar zowel Rusland als Oekraïne beperkt, zal deze naar verwachting geen grote impact op het seizoen hebben. 

In Egypte is de knoflookoogst al begonnen en volgens Mohamed Shaaban, algemeen directeur van Garlico Egypt, hebben telers dit jaar grotere aantallen knoflook beschikbaar dan vorig seizoen. "We hebben dit jaar een prima knoflookoogst. De opbrengsten zijn hoger en de verdeling tussen kleinere en grotere maten is in evenwicht. Vanaf maart zien we al een goede vraag naar verse knoflook vanuit Europa, en dan met name uit Polen, Griekenland, Frankrijk, Italië en Spanje, evenals uit Arabische landen, zoals Jordanië. We verwachten dat de vraag naar gedroogde knoflook in april en mei aan zal trekken, met een sterke vraag vanuit Brazilië, Taiwan, Canada en de VS."

Hoewel Garlico duidelijk de gevolgen van de oorlog in Oekraïne merkt, verwacht het bedrijf niet dat het conflict grote impact zal hebben op het knoflookseizoen. Shaaban legt uit: "Ondanks Covid-19 en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben we geen transportproblemen. Evenals elders ter wereld zijn de logistieke kosten enorm gestegen. We verladen minder, of geen product naar Rusland en Oekraïne. Over de hele linie is het zo dat we het hier hebben over slechts twee van de ruim 60 markten waarheen we onze knoflook exporteren in Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en een aantal markten in Afrika."

Zodra de knoflook volledig is gedroogd, zal het Egyptische knoflookseizoen pas echt goed op gang komen. "De komende weken zal de vraag naar Egyptische knoflook verder aantrekken. De prijzen zullen lager zijn dan vorig jaar. De kwaliteit is uitstekend dankzij de ideale weersomstandigheden in Egypte. De oogst van Egyptische knoflook begon in maart en vanaf 20 april is de knoflook 100% gedroogd en gereed voor de export," zegt Shaaban tot slot. 

Mohamed Shaaban
Garlico Egypt
Tel/Whatsapp: +20 111 309 5812
mohamed.shaaban@garlico-eg.com 
www.garlico-eg.com 
GarlicoEgypt.trustpass.alibaba.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven