Marokkaanse AGF-export naar VK +40%

Het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat zijn invoer van AGF-producten uit Marokko sinds januari 2021 met 40% is gestegen. Ongeveer 25% van de tomaten komt uit Marokko. Ondertussen importeert het VK ongeveer 20% van het zachtfruit uit het Noord-Afrikaanse land.

"In 2020 bestond 32,8% van alle Britse invoer uit Marokko uit groenten en fruit", aldus de Britse ambassade, die eraan toevoegde dat de West Midlands het hoogste bedrag aan goederen uit Marokko invoerde voor een totaal van ruim 171 mln dollar (22,6%).

Marokko en het Verenigd Koninkrijk delen sterke diplomatieke betrekkingen die worden gekenmerkt door samenwerking op verschillende gebieden, waaronder handel. In 2019 ondertekenden Marokko en het VK in Londen de associatieovereenkomst, met als doel de bilaterale banden tussen de twee landen na de Brexit in stand te houden. Sinds Brexit bloeien de zakelijke en handelssamenwerking tussen de twee landen op.

De export van Marokko naar het Verenigd Koninkrijk bedroeg in 2020 568,77 miljoen dollar, terwijl de Britse export naar Marokko in 2021 op 782,03 dollar werd geraamd.

Bron: moroccoworldnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven