Maersk gaat 50.000 gestrande containers in Russische havens ophalen

Rederijgroep Maersk laat nog steeds schepen Russische havens aandoen om containers af te leveren die vóór het begin van de invasie van Oekraïne waren geboekt en om ongeveer 50.000 in Rusland gestrande containers op te halen. Het bedrijf heeft nieuwe containerboekingen van en naar Rusland tijdelijk stopgezet uit protest tegen de oorlog in Oekraïne. Maersk probeert de containers ook via het spoor uit Rusland te krijgen.

"We hebben vandaag ongeveer 50.000 van onze containers in Rusland. De meeste daarvan zijn leeg, ze zijn ons eigendom", zei chief executive Soren Skou dinsdag. "We hebben ze nodig en we zijn erg terughoudend om ze in Rusland achter te laten. Om deze reden hebben we nog steeds enkele havens in Rusland aangedaan."

Maersk kan waarschijnlijk niet alle containers afleveren die voor het begin van de invasie van Oekraïne in Rusland zijn geboekt, vanwege knelpunten in Russische havens.

Het bedrijf haalde vorig jaar ruwweg 2,5% van zijn totale inkomsten uit Rusland. De rederij exploiteert containerroutes naar Sint-Petersburg en Kaliningrad in de Baltische Zee, Novorossiisk in de Zwarte Zee, en naar Vladivostok en Vostochny aan de oostkust van Rusland.

Bron: reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven