Prijzen voor ingevoerde blauwe bessen in Polen gestegen

Sinds begin februari zijn de groothandelsprijzen voor ingevoerde blauwe bessen op de Poolse markt gestegen. In totaal zijn de prijzen van ingevoerde blauwe bessen in Polen dit jaar met 34% gestegen. De huidige prijzen voor blauwe bessen liggen tussen 36,00-58,00 PLN/kg (€ 8,13-13,09/kg), afhankelijk van de kwaliteit, de verpakking en het land van oorsprong.

Aangezien de oogst van blauwe bessen in Spanje nu al enkele weken aan de gang is, zou de toename van het aanbod van blauwe bessen moeten leiden tot een daling van de prijzen, niet tot een stijging. Helaas bevindt de Spaanse oogst zich nog in een zeer vroeg stadium, aangezien tegen het einde van de 10e week niet meer dan 8-9% van de geplande blauwe bessen is geoogst.

In week 9 zijn de prijzen voor blauwe bessen in Spanje gestegen van € 5,46/kg tot € 5,58/kg. Volgens bronnen is deze prijsstijging voor blauwe bessen in Spanje een gevolg van de hoge productie- en logistieke kosten en van problemen met de huidige oogst als gevolg van ongunstige weersomstandigheden. Tegelijkertijd is er een tendens om de verkoopprijzen voor blauwe bessen elk jaar te verlagen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven