Bertus Schipper, Zoutewelle:

"Meloenenmarkt gehinderd door vertragingen en hoge zeevrachtkosten, verkoopprijzen op fatsoenlijk niveau"

Tholen - De containertekorten laten zich momenteel ook gelden in de meloenenaanvoer. "De kunst is momenteel om voldoende containers op de boot te krijgen", constateert Bertus Schipper van Zoutewelle. "De kosten voor zeevracht zijn ongekend hoog, maar daar heeft iedereen last van."

"Wij importeren momenteel alleen vanuit Costa Rica, maar in Honduras is de logistieke situatie niet anders. Bovendien zijn vertragingen van enkele dagen al wekenlang aan de orde van de dag. Voor de afzet van de meloenen is het overigens niet zo'n probleem dat er geen overvloed aan meloenen binnenkomt. Prijzen liggen op een heel fatsoenlijk niveau, maar dat hebben we door de hoge kosten ook hard nodig", vertelt de importeur.

"Zo ligt de verkoopprijs van Cantaloupe-meloenen momenteel tussen de 8-8,50 euro, de Piel de Sapo, die wij nog vanuit Brazilië aanbieden worden voor 13,50 tot 14 euro verkocht (10 kg) en ook de gele meloenen liggen op dit prijsniveau. De prijs van Quetzalí -watermeloenen ligt rond de 85 cent en de pitloze zijn nog iets beperkter voorradig en liggen rond de 95 cent tot 1 euro", somt Bertus op.

De onrust in Oekraïne heeft volgens hem maar beperkte impact op de meloenenmarkt. "Je mist her en der een klant die je niet kunt bedienen, maar meloenen gingen traditiegetrouw niet al te veel die kant op, dat is met een artikel als peren uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld een heel ander verhaal. Ook kwalitatief verloopt het meloenenseizoen goed, zolang de vertragingen maar niet te veel gaan oplopen, want dat zie je wel in de kwaliteit terug."

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
+31 (0)180 642364
bertus.schipper@zoutewelle.com  
www.zoutewelle.com     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven