Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Impact op wortelverwerking beperkt na uitslaande brand bij Grimex

Tholen - Het was donderdagochtend schrikken voor Pascal Braecke van wortelverwerkingsbedrijf Grimex in het Belgische Ardooie. Een uitslaande brand in een mazouttank achter het bedrijf zorgde voor een grote rookpluim. "De schade is groot en niet groot", vertelt zaakvoerder Pascal Braecke. "We zijn alweer volop bezig met het verpakken van de wortelen. Al onze klanten zullen gewoon in hun producten worden voorzien."

Pascal probeerde nog zelf te blussen, maar de plastic brandstoftank smolt en door de mazout die eruit liep, kreeg de brand vrij spel. "De materiele schade is aanzienlijk, maar gelukkig is er niemand in gevaar geweest. Wel is er wat asbest vrijgekomen in de loods waar de brand ontstond. Deze asbestdeeltjes zullen deze week opgeruimd worden. In de verpaklocatie van de wortelen was echter geen brand, waardoor onze producten geen schade hebben opgelopen. De asbest is niet verspreid buiten de locatie van de brand. Bovendien is vastgesteld dat er in de delen waar geen brand was sowieso geen asbest aanwezig is."

De brandweer was snel ter plaatse waardoor de brand in korte tijd onder controle was. "De impact is gelukkig relatief beperkt gebleven. Het is nu een kwestie van de asbestdeeltjes opruimen, maar ik verwacht dat we binnen afzienbare tijd weer volledig operationeel zullen zijn", besluit Pascal.

Voor meer informatie:
Grimex
Pittemsestraat 30-32
8850 Ardooie, Belgiƫ
+32 (0)51 74 42 98
info@grimex.be 
www.grimex.be