Impact op wortelverwerking beperkt na uitslaande brand bij Grimex

Tholen - Het was donderdagochtend schrikken voor Pascal Braecke van wortelverwerkingsbedrijf Grimex in het Belgische Ardooie. Een uitslaande brand in een mazouttank achter het bedrijf zorgde voor een grote rookpluim. "De schade is groot en niet groot", vertelt zaakvoerder Pascal Braecke. "We zijn alweer volop bezig met het verpakken van de wortelen. Al onze klanten zullen gewoon in hun producten worden voorzien."

Pascal probeerde nog zelf te blussen, maar de plastic brandstoftank smolt en door de mazout die eruit liep, kreeg de brand vrij spel. "De materiele schade is aanzienlijk, maar gelukkig is er niemand in gevaar geweest. Wel is er wat asbest vrijgekomen in de loods waar de brand ontstond. Deze asbestdeeltjes zullen deze week opgeruimd worden. In de verpaklocatie van de wortelen was echter geen brand, waardoor onze producten geen schade hebben opgelopen. De asbest is niet verspreid buiten de locatie van de brand. Bovendien is vastgesteld dat er in de delen waar geen brand was sowieso geen asbest aanwezig is."

De brandweer was snel ter plaatse waardoor de brand in korte tijd onder controle was. "De impact is gelukkig relatief beperkt gebleven. Het is nu een kwestie van de asbestdeeltjes opruimen, maar ik verwacht dat we binnen afzienbare tijd weer volledig operationeel zullen zijn", besluit Pascal.

Voor meer informatie:
Grimex
Pittemsestraat 30-32
8850 Ardooie, België
+32 (0)51 74 42 98
info@grimex.be 
www.grimex.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven