Paul van der Linde

"Zwarte plekken een groot probleem in de peen dit jaar"

Tholen - Van hectiek is momenteel geen sprake op de wortelmarkt. "Het rommelt wel, maar druk is het niet", vertelt Paul van der Linde uit Emmeloord. "Wij zijn geen specialist op Polen, daar zijn Noord-Hollandse bedrijven sterker in, maar we merken dat de vraag vanuit die hoek wel rustiger is geworden sinds de inval in Oekraïne."

Verder is de kwaliteit volgens de verwerker momenteel een issue op de wortelmarkt. "Met name zwarte plekken zijn dit jaar een groot probleem in de peen. Er gaan heus nog genoeg goede partijen over de band, maar er zitten ook veel partijen tussen die hard achteruit gaan. Veel verwerkers zijn met hun eigen voorraad in de weer en als de afzet dan te rustig is blijven partijen met een plekje te lang staan", verklaart Paul.

"Doordat het nu al te lang rustig is, staan de prijzen wat onder druk, dat zie je onder meer ook aan de beursnoteringen in Emmeloord en Middenmeer. Overigens is het niet zo dat er niets gebeurt. Zo gaat er wel wat peen naar Roemenië en ook wordt er overzee nog wel wat handel gedaan", zegt Paul. Hij ziet het vervolg van het seizoen met de nodige vertrouwen tegemoet. "Het wordt echt nog wel drukker, maar dat is vaak pas vanaf eind maart, begin april."

Voor meer informatie:
Paul van der Linde
Van der Linde BV
+31 (0)6 52 06 36 01
Paulvanderlinde@vanderlindebv.com    
www.vanderlindebv.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven