Dutch Weighing Company presenteert DWSortipack op Fruit Logistica

Robotoplossing voor het automatisch selecteren, sorteren en verpakken van groenten en fruit

Dutch Weighing Company heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van ontwikkeling, productie en levering van slimme en accurate weegoplossingen in de voedingsmiddelenindustrie. Door het toepassen van innovaties, slimme concepten en technologieën, zowel in soft- als in hardware, ondersteunt Dutch Weighing Company productiebedrijven bij het verbeteren van efficiëntie en het verminderen van ‘give away’ tot een absoluut minimum.

WP5.7 Weegsysteem
Dutch Weighing Company introduceert een nieuwe versie van haar weegoplossing, de WP5.7. Het WP5.7 systeem is een verbetering in softwaremogelijkheden met managementsoftware, efficiëntie en gebruikerservaring. Het weegsysteem is ideaal voor gebruik door verpakkingsbedrijven die groenten of fruit wegen en verpakken.

Het WP5.7 systeem werkt in combinatie met onze laatste management softwareontwikkeling “Atlantic Logic”. Deze Amazon Cloud gebaseerde oplossing verzekert complete controle over de efficiëntie van de productielijnen. Zowel via PC gecontroleerde managementsoftware, als via een webapplicatie. De operators kunnen zeer eenvoudig werken, door middel van een LED-bar systeem dat geïntegreerd is in de touch screen controller. Deze LED-bar geeft nauwkeurig weer wanneer een bakje binnen het tolerantiegebied valt en verwerkt kan worden. Het laatste stabiele eindgewicht wordt opgeslagen in de managementsoftware, waardoor de prestaties van zowel de operator als de wegingen beschikbaar worden gesteld voor statistieken en rapportages.

Uniek aan het systeem is de speciaal ontwikkelde ℮-weeg registratie software en de minimumgewicht oplossing, inclusief ‘Target Weight Optimization’ software. Het tolerantiegebied wordt automatisch aangepast per weegsysteem of per component, op het moment dat het gemiddelde gewicht afwijkt van het ingestelde doelgewicht. Dit zorgt voor een afname van de ‘give away’ naar een minimum en verhoogt de snelheid van het wegen met een factor 25-30%.

DWSortipack – Automatische selectie, sortering en verpakking
Een van onze andere innovaties is de DWSortipack, een innovatieve en disruptieve modulaire robot oplossing voor het automatisch selecteren, sorteren en verpakken van producten. Dit systeem is initieel ontwikkeld voor het verwerken van witlof, maar kan worden aangepast om diverse andere soorten groenten en fruit te verwerken.

Het systeem is in staat om de producten te wegen en vervolgens de opgehaalde data op te slaan en te verbinden aan het specifieke product door middel van een ‘vision system’. De software berekent vervolgens automatisch uit een set van 36 producten wat de optimale combinatie is. De geselecteerde producten worden ten slotte automatisch verplaatst door middel van een ‘flexpicker’ naar de aanvoerband richting de flowpack machine.

De DWSortipack is ontwikkeld in samenwerking met Crux Agribotics om een innovatie te brengen aan AGF-bedrijven wereldwijd. De innovatie automatiseert een belangrijk onderdeel van het productieproces, terwijl het flexibiliteit levert, de ‘give away’ naar een absoluut minimum terugbrengt en de capaciteit verhoogt op een meer hygiënische wijze. Daarnaast is de DWSortipack een compacte oplossing, waardoor het systeem gemakkelijk in te passen is in een bestaande situatie.

Bezoek Dutch Weighing Company tijdens de Fruit Logistica in Berlijn op 5, 6 en 7 april 2022 op stand B-20 in hal 9.

Voor meer informatie:
Dutch Weighing Company
Tel: +31 (0) 416 31 58 79 
info@dutchweighingcompany.com
www.dutchweighingcompany.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven