Febetra: Diverse Belgische wegen afgesloten en stakingen in Spanje

De Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke dienstverleners maakt melding van meerdere sluitingen van Belgische wegen en stakingen in de transportsector in Spanje vanaf maandag 14 maart.

Wegen afgesloten
Vanaf zaterdag 12 maart tot vrijdag 18 maart vinden er op de E25-E40/A602 in Luik werkzaamheden plaats. Het verkeer zal in beide richtingen tussen Avroy/Laveu en Chênée volledig worden afgesloten op:

  • zaterdag 12 maart om 22u tot zondag 13 maart om 10u;
  • zondag 13 maart om 22u tot maandag 14 maart om 6u;
  • maandag 14 maart om 22u tot dinsdag 15 maart om 6u;
  • dinsdag 15 maart om 22u tot woensdag 16 maart om 6u;
  • woensdag 16 maart om 22u tot donderdag 17 maart om 6u;
  • donderdag 17 maart om 22u tot vrijdag 18 maart om 6u;

Er wordt een omleiding voorzien.

In de Liefkenshoektunnel is op donderdag 24 maart voor de rijrichting Gent/Beveren en op vrijdag 25 maart voor de rijrichting Nederland/Stabroek tunnelonderhoud ingepland. De respectievelijke rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel van 21.00 uur tot 05.00 uur de volgende dag volledig afgesloten voor al het verkeer.

De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (24/3) en Nederland (25/3) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Stakingen Spanje
Het Plataforma Nacional Del Transporte Por Carretera (een sociaal netwerkplatform van chauffeurs) roept op tot een staking van onbepaalde duur op het hele Spaanse grondgebied vanaf maandag 14 maart om 00.00 uur. De aanleiding is de situatie van de sector, en vooral de snelle stijging van de gasolieprijzen.

Vooral aan de grenzen en in de belangrijkste transportcentra zouden zich enkele incidenten kunnen voordoen. Het is nog moeilijk te voorzien wat de gevolgen van de staking zullen zijn.

Bron: Febetra


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven