Benny Cuypers, BelOrta:

"Prijzen van Belgische kasgroenten zijn echt zwak te noemen"

Tholen - Het Belgische kasgroentenseizoen begint langzaam op gang te komen. "We zijn sinds een aantal weken gestart met een aantal producten", vertelt Benny Cuypers van BelOrta. "De prijzen staan echter al serieus onder druk. Er is, wat de aubergines betreft, bijvoorbeeld nog wat handel vanuit het zuiden op de markt. Hierdoor is er meer dan voldoende aanbod, waardoor de prijzen echt zwak te noemen zijn."

Ook voor de komkommers geldt dat de prijzen deze week wat aan het dalen zijn. "We zien dat het aanbod komkommers bij ons iedere week verder toeneemt. Daardoor is ook hier wat van de prijs af gegaan. We zitten nu rond de 30 cent per stuk voor de 350 tot 400 gram komkommers."

Wat betreft tomaten vertelt Benny dat het nog even afwachten is wat de producties de komende weken gaan doen. "We hebben nog niet zo’n groot aanbod van de tomaten. Er is enkel wat van de belichte teelt, maar dat is niet het volume wat we de laatste jaren hadden. Op dit moment zijn hier de prijzen nog redelijk te noemen. Ik verwacht echter dat de volumes binnen 2 weken wel toe gaan nemen, waardoor we moeten kijken wat dit met de prijs zal gaan doen."

"Door de hoge energieprijzen neemt natuurlijk ook de kostprijs in de kasteelt behoorlijk toe. Het is nog te vroeg om te zeggen of dit effect heeft op de volumes. De grote volumes komen ook wat later in het seizoen dit jaar, omdat iedereen hierdoor toch wat later is begonnen met planten. De kwaliteit is over het hele spectrum echter tip top in orde", besluit hij.

Voor meer informatie:
Benny Cuypers
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32 (0)15 55 11 11
info@belorta.be 
www.belorta.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven