Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TR Turoni

Durometer beoordeelt kwaliteit van kersen, tomaten en blauwe bessen

De hardheid van het vruchtvlees is een van de belangrijkste parameters voor de kwaliteit en dus de houdbaarheid van groenten of fruit. Normaal gesproken wordt hiervoor een penetrometer gebruikt. De werking is heel eenvoudig: men meet de kracht die nodig is om met een punt in het vruchtvlees te dringen.

"Maar bij sommige groenten en fruit werkt die methode niet goed. Daarom zijn er al enkele jaren instrumenten op de markt van verschillende leveranciers, durometers genaamd, die de hardheid/elasticiteit van het vruchtvlees bepalen. Die instrumenten worden al lang in de rubberindustrie gebruikt", zegt Enrico Turoni van het gelijknamige Italiaanse bedrijf TR Turoni.

Naast het model voor kersen en tomaten heeft TR Turoni onlangs een model voor zachtfruit, met name blauwe bessen, op de markt gebracht.

"Met een durometer kan de hardheid van het vruchtvlees van sommige fruitsoorten nauwkeurig en op niet-invasieve manier worden geëvalueerd. Het controleren van de hardheid als belangrijke rijpingsindex en informatiebron over de houdbaarheid van een product kan zowel telers, handelaars als retailers van groot nut zijn."

In tegenstelling tot de penetrometer schaadt de durometer de vrucht niet.

"We zullen aanwezig zijn op Fruit Logistica in hal 4.2 stand C12. We zullen er onze klanten en leveranciers verwelkomen en hopelijk ook nieuwe samenwerkingen tot stand brengen", kondigt Turoni aan.

Voor meer informatie:
T.R. Turoni srl
Via Copernico 26
47122 Forlì (Italië)
Tel: +39 (0)543 724848
info@trturoni.com
www.trturoni.com

Publicatiedatum: