Export Peruaanse Hass-avocado's zal ook dit jaar blijven groeien

De Peruaanse Vereniging van Telers van Hass-avocado's (ProHass) verwacht dat de avocado-export dit jaar tussen de 8 en 10 procent zal groeien. "De stijging in 2022 zal niet zo spectaculair zijn als vorig jaar, maar toch nog aanzienlijk. Peru is de op één na grootste exporteur van Hass-avocado's ter wereld en het wordt dus steeds moeilijker nog grote sprongen voorwaarts te maken", zegt voorzitter Juan Carlos Paredes Rosales.

De Peruaanse Hass-avocado bereikt meer dan 180 bestemmingen over de hele wereld. Het fruit heeft vaste voet aan de grond in Europa. In Zuid-Amerika valt de groei op de Chileense markt op, waar vorig jaar 14% van de Peruaanse export naartoe ging. "We hopen de Chileense markt nog beter te kunnen bevoorraden, zeker nu zeevracht schaars en duur is. Het is in ons voordeel dat een buurland van ons veel avocado’s consumeert."

"Ook de Amerikaanse markt biedt nog veel kansen, zeker nu er problemen zijn met Mexicaanse avocado’s", zegt de voorzitter.

In Azië probeert ProHass de vraag te stimuleren met promotiecampagnes. "Dat vergt heel wat inspanning, maar we hebben het over een enorme markt. We proberen altijd te groeien in Azië. De vraag is er nog beperkt, maar het potentieel is immens", zegt hij.

Certificaat
ProHass is druk in de weer met het behalen van een certificaat inzake kwaliteitskenmerken zoals onder meer droge stofgehalte en na-oogst-behandeling. "We hopen dit jaar een derde van de Peruaanse Hass-avocado’s met het certificaat op de buitenlandse markt te kunnen brengen", merkt hij tot slot op.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven