Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelt van pecannoten groeit in Argentinië

De teelt van pecannoten in de Argentijnse provincie Entre Ríos groeit op het ritme van de toenemende wereldvraag naar voortreffelijke producten. De coronapandemie heeft de interesse van de consument in gezonde producten met toegevoegde waarde in de keuken verhoogd. Deze trend biedt veel kansen aan de teelt in Entre Ríos.

Momenteel wordt het areaal pecannoten in Argentinië op 10.000 hectare geraamd. De regio Mesopotamië, waarvan Entre Ríos een van drie provincies is, is goed voor bijna 50% van de Argentijnse productie. Ook de belangrijkste boomkwekerij van het land, drie verwerkingsbedrijven en vier opslagplaatsen bevinden er zich.

Volgens gegevens van de Vereniging van Pecannotentelers groeit het areaal in Argentinië met 800 hectare per jaar aan. De vereniging telt 80 leden uit Entre Ríos. Daarnaast heeft het 120 leden in de regio Noordwest-Argentinië en de provincies Buenos Aires, Santa Fe en Córdoba.

In 2021 werd er duizend ton geëxporteerd naar Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Brazilië en de Europese Unie. Een vergelijkbare hoeveelheid kwam op de binnenlandse markt terecht.

"We zijn erg blij met die groei. In 2022 zou Argentinië 1.200 tot 1.400 ton moeten kunnen exporteren", verwacht Federico Lavista Llanos, een teler en lid van de vereniging. De organisatie verenigt al meer dan acht jaar telers en bedrijven uit de sector.

Technisch-commerciële Conferentie
Op 31 maart en 1 april organiseert de vereniging de 13e editie van een conferentie voor telers, handelaars, adviseurs, studenten en experts. De sessies zijn virtueel en er zullen naar verwachting meer dan tweehonderd mensen uit het hele land aan deelnemen.

De volgende thema’s zullen aan bod komen:

  • Biologische teelt
  • Irrigatiesysteem met zonne-energie
  • Resultaten seizoen 2021
  • Uitdagingen voor de pecannotenteelt
  • Kwantiteit en kwaliteit

Inschrijven is gratis.

Voor meer informatie:
Clúster del Pecán
www.clusterdelanuezpecan.net

Publicatiedatum: