Epic Partners schort samenwerking met Magnit op

VK: Morrisons maakt saladebar groener door introductie van 'hervulbare boxen'
Morrisons introduceert in 4 proefwinkels nieuwe 'huurbare' dozen in zijn saladebar om klanten de mogelijkheid te bieden duurzamer te lunchen. Ook heeft het bedrijf plastic bestek uit alle winkels verwijderd. De Refill a Box-regeling is de eerste in zijn soort die door een Britse supermarkt wordt uitgeprobeerd. Elke 'verhuurbare' doos vervangt de grote saladebox van Morrisons en is gemaakt van volledig recycleerbaar polypropyleen. De dozen zijn zo ontworpen dat ze 400 keer kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat plastic wegwerpverpakkingen worden gebruikt.
Bron: morrisons-corporate.com 

VK: Waitrose rapporteert jaaromzet gelijk aan vorig jaar
Retailer Waitrose & Partners heeft een omzet gerapporteerd van € 8,9 mld in het boekjaar 2020/21, een stijging van 1% op vergelijkbare basis en een daling van 1% op gerapporteerde basis. De prestaties van de retailer werden uiteengezet in de volledige jaarresultaten van haar moedermaatschappij, John Lewis Partnership. Over een periode van twee jaar steeg de omzet van Waitrose met 11% op vergelijkbare basis en met 9% op gerapporteerde basis.
Bron: esmmagazine.com 

VK: John Lewis hervat bonusuitkering 
John Lewis Partnership zei dat het opnieuw bonussen zal uitbetalen aan werknemers nu de ommekeer van de Britse retailer kleine tekenen van vooruitgang begint te vertonen. Het warenhuisconcern, dat ook eigenaar is van de duurdere supermarktketen Waitrose, zei dat een terugkeer naar winst op een onderliggende basis betekent dat het opnieuw een uitbetaling zal doen die vorig jaar voor de eerste keer in meer dan 70 jaar werd opgeschort. Het personeel, dat mede-eigenaar is van het bedrijf, zal een bonus van 3% ontvangen, wat overeenkomt met 1,5 weeksalaris en een bedrag van € 54,8 mln vertegenwoordigt, aldus John Lewis. Het heeft zijn personeel dit jaar ook een loonsverhoging van 2% toegekend.
Bron: bloombergquint.com 

Frankrijk: Carrefour opent nieuwe logistieke site voor thuisbezorging in Aix-en-Provence
Carrefour heeft in Aix-en-Provence een nieuwe logistieke site voor thuisbezorging geopend die 124 steden zal bestrijken, waaronder gemeenten met minder dan 10.000 inwoners. Het bedrijf heeft zijn logistieke partner Stef, eigenaar van het gebouw, belast met alle logistieke activiteiten (ontvangst van bestellingen, opslag en voorbereiding). Deze nieuwe logistieke vestiging in Aix-en-Provence zal een impuls geven aan de e-commerce diensten van Carrefour in de regio. Voortaan kan er op dezelfde dag worden geleverd (3 uur na indiening van de bestelling), 6 dagen per week, van 8 tot 22 uur.
Bron: carrefour.com 

Jerónimo Martins ziet winst in vierde kwartaal stijgen, waarschuwt voor inflatie
De op één na grootste retailer van Portugal, Jerónimo Martins, rapporteerde een stijging van 49% in de nettowinst over het vierde kwartaal. De belangrijkste Poolse markt zorgde voor een stijging van de geconsolideerde omzet, maar waarschuwde voor de impact van de stijgende inflatie en de oorlog in Oekraïne. Het bedrijf boekte een nettowinst van €139mln tussen oktober en december, een stijging van €93mln een jaar eerder, nadat Portugal en zijn topmarkt Polen de meeste beperkingen ophieven om de Covid-19-pandemie onder controle te houden.
Bron: esmmagazine.com 

Epic Partners schort samenwerking met Magnit op
De Europese retailalliantie Epic Partners heeft besloten geen gezamenlijke onderhandelingen te voeren namens de Russische retailer Magnit, in reactie op de inval van Moskou in Oekraïne. De alliantie omvat Edeka (Duitsland), Migros (Zwitserland), Jerónimo Martins (Portugal en Polen), Ica (Zweden, Estland, Letland en Litouwen), Magnit (Rusland) en Picnic (Nederland, Duitsland).
Bron: esmmagazine.com 

Buyoutgroep Pamplona wil banden met LetterOne van Mikhail Fridman verbreken
De investeringsgroep LetterOne van Mikhail Fridman wordt steeds meer onder druk gezet door bedrijven die banden hebben met de gesanctioneerde Russische tycoon, aldus buyoutgroep Pamplona Capital Management. LetterOne heeft een grote portefeuille van directe investeringen in westerse bedrijven, waaronder de Spaanse Dia-supermarkten en de Britse natuurvoedingswinkel Holland & Barrett.
Bron: reuters.com 

VK: Asda plant massale verandering in verse voeding vanaf april voor 250 winkels
Supermarktgigant Asda is van plan het aantal groenteboeren in zijn Britse filialen uit te breiden en verwacht de gespecialiseerde service vanaf april in 250 winkels aan te bieden. In september 2021 kondigde de supermarkt aan dat hij groenteboeren zou introduceren in 150 winkels in het hele land. Maar in een nieuw interview met The Sunday Times dit weekend, bevestigde de miljardair Issa broers en eigenaren van Asda dat deze service in nog eens 100 winkels beschikbaar zou zijn. Het brengt het totale aantal filialen met in-store groenteboeren op 250 brengen vanaf april.
Bron: mylondon.news 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven