Bonduelle: lagere winst in eerste halfjaar

Guillaume Debrosse, CEO van Bonduelle, heeft gereageerd op de financiële resultaten over de eerste helft van het boekjaar 2021-2022: "Aan het einde van de eerste helft van het boekjaar lagen de cijfers van Bonduelle in lijn met de verwachtingen."

"Er is sprake van een trend waarbij de activiteiten van al onze bedrijfsonderdelen normaliseren. De retailmarkt keert terug naar de dynamiek van voor de Covid-19-pandemie en het herstel van de cateringmarkt is veelbelovend, maar nog niet volledig. Binnen het segment verse bewerkte groenteproducten is in Europa en Noord-Amerika weer sprake van groei. De teams blijven zich actief richten op de implementatie van een herstructureringsplan. In Rusland en omliggende landen jagen de prestaties van zowel conserven als diepgevroren producten de groei van het merk aan."

"In een onzekere omgeving onderhandelen we over mogelijke prijsverhogingen vanwege de enorme inflatie. In de doelstelling om in 2021-2022 onze omzetgroei en winstgevendheid te stabiliseren, komen de veerkracht van ons bedrijf en de betrouwbaarheid van haar bedrijfsmodel tot uitdrukking. De geopolitieke context die voortvloeit uit het conflict tussen Oekraïne en Rusland zal hierop van invloed zijn, hoewel we in dit stadium nog geen inschatting kunnen maken van de volledige impact."

"We zijn aangedaan door het conflict dat zich momenteel voor onze ogen in Oekraïne afspeelt. Al onze steun gaat uit naar onze Oekraïense collega's en hun gezinnen. Hun leven werd van de ene op de andere dag op zijn kop gezet en we maken ons grote zorgen over hun veiligheid."

"Onze gedachten gaan echter ook uit naar onze collega's in Rusland, die hard geraakt worden door deze tragische situatie. We hopen dat de vrede snel wordt hersteld."

"Bonduelle is al vele jaren actief in zowel Oekraïne als Rusland. Momenteel doen we er alles aan om de continuïteit van onze bedrijfsprocessen te waarborgen om voedsel te kunnen blijven leveren. Ook gaan we door met zaaien bij onze partner-telers om toekomstige oogsten veilig te stellen en een voedselcrisis te voorkomen is deze toch al kritieke situatie."

"Wat betreft onze activiteiten in Rusland zullen we onze werkwijze aanpassen aan de maatregelen die de diverse betrokken autoriteiten invoeren. We zullen bovenal blijven focussen op onze missie: het telen van betaalbare plantaardige producten."

Klik hier voor het volledige persbericht. 

Bron: bonduelle.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven