Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Israël en Verenigde Arabische Emiraten werken samen aan maatschappelijk project

Een unieke, internationale samenwerking is van start gegaan onder leiding van Hadiklaim, een coöperatie van Israëlische dadeltelers die haar producten in Israël en de rest van de wereld vermarkt, Hameshakem, de nationale organisatie voor werkgelegenheid voor gehandicapten, en ZHO, haar evenknie in de Verenigde Arabische Emiraten. 

De dadeltelers worden bij het verpakken en vermarkten van hun producten geholpen door mensen met een handicap. Op deze manier creëren zij werkgelegenheid voor deze mensen en geven ze hen de kans om te integreren op de arbeidsmarkt en een zelfstandig bestaan op te bouwen. 

In Israël worden de dadels verpakt door de landelijke organisatie Hameshakem, die eigendom is van het Bureau voor Welzijn en Sociale Zekerheid en de WZO, dat werk biedt aan 2.700 werknemers met zowel lichamelijke als mentale beperkingen.

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt het verpakken uitgevoerd door de ZHO (De Zayed organisatie voor wilskrachtige mensen), die  actief betrokken is bij de integratie van mensen met speciale behoeftes door hen passend werk en een redelijk inkomen te bieden.

Samen zullen deze drie partijen nieuwe, feestelijke verpakkingen met Israëlische Medjool-dadels en Safawi-dadels uit de Emiraten op de markt brengen, die in Nederland verkocht zullen worden onder de naam 'Peace of Dates', en vervolgens ook naar andere landen worden uitgerold.

Yaniv Cohen, directeur van Hadiklaim: "We zijn blij dat we de handen ineen hebben geslagen met telers in de Verenigde Arabische Emiraten voor het vermarkten van deze dadelverpakkingen waarin het beste van onze beide landen samenkomt en die consumenten de kans biedt te genieten van een uniek product, waarachter een waardevol menselijk verhaal schuilgaat. Tevens geeft dit ons de gelegenheid om nieuwe groepen consumenten tegen een aantrekkelijke prijs kennis te laten maken met onze dadels." 

Ariel Levi, CEO van Hameshakem: "Het is een bijzondere en baanbrekende samenwerking tussen twee landen, die is gebaseerd op welzijn. Een samenwerking tussen organisaties die overheden vertegenwoordigen en zich inzetten voor het scheppen van werkgelegenheid voor mensen met een handicap ligt niet voor de hand. We zijn het Bureau voor Welzijn dan ook dankbaar voor haar steun en Hadiklaim voor hun samenwerking en bijdrage aan de ontwikkeling van mensen met een handicap in Israël en elders ter wereld." 

Zijne excellentie Abdullah Abdulalee Al Humaidan, secretaris-generaal van de ZHO, is blij met het project, dat aansluit bij het streven zijn organisatie voor het ondersteunen van initiatieven die bijdragen aan  het scheppen van productieve werkomgevingen voor mensen met een beperking, zowel op landelijk als internationaal niveau. 

Hadiklaim werd in 1982 opgericht en is een coöperatie van dadeltelers. De coöperatie is de grootste dadelproducent in Israël en levert dadels die aan de hoogste internationale kwaliteitsstandaarden beantwoorden.

Dirk Jan van Dijk, CEO van Palm Fruits, is blij als Nederlandse partner betrokken te mogen zijn bij het 'Peace of Dates'-initiatief. "We hebben de laatste maanden nauw contact gehad met alle betrokken partijen en gezien wat voor een geweldig werk zij doen, zowel in Israël als in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is geweldig om te zien hoe dit project van de grond is gekomen dankzij deze samenwerking." 

De 'Peace of Dates' zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Voor meer informatie:
info@peaceofdates.com
www.peaceofdates.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven