Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RASFF maakt voedselveiligheidsmeldingen over grapefruit, ananas en pomelo

De Europese voedselwaakhond RASFF heeft verschillende voedselveiligheidsmeldingen gemaakt over grapefruit, ananas en pomelo uit respectievelijk Turkije, Kameroen en China.

In een lading grapefruit uit Turkije is de ongeautoriseerde substantie chlorpyrifos aangetroffen. In Roemenië is de substantie tijdens een steekproef gevonden en vermeld. Het risico wordt als serieus beschreven. In Roemenië zijn de grapefruit teruggetrokken uit de markt en worden ze teruggevorderd bij consumenten.

In een lading pomelo uit China is er een overschrijding van de pesticiden dinotefuran, isoprocarb en lufenuron aangetroffen. Een bedrijf in Roemenië heeft de overschrijding zelf gemeld. De producten zijn teruggevorderd van consumenten en worden vernietigd.

In een lading ananas uit Kameroen, via Frankrijk, is ethephon aangetroffen. Tijdens een officiële controle op de markt in België is de stof aangetroffen. Het risico wordt als serieus beschreven. Het fruit wordt teruggevorderd van de consument.

Bron: RASFF

Publicatiedatum: