Randolf Aaldijk, Origin Fruit Direct:

"Geen uitgemaakte zaak dat al die containers fruit voor Rusland op de Europese markt terechtkomen"

Tholen - Nu alle grote carriers zijn gestopt met het verschepen naar Rusland, was de vrees al snel dat er een overaanbod aan fruit zou ontstaan op de Europese markt. Toch is dat volgens Randolf Aaldijk van Origin Fruit Direct uit Rotterdam geen uitgemaakte zaak. "Alleen al fyto-technisch is dat niet altijd mogelijk. De Europese diensten accepteren geen fyto's die afgegeven zijn voor Rusland. De MRL-restricties in Rusland zijn bijvoorbeeld lang zo streng niet als in de EU."

"Daarom verwacht ik dat een hausse hier aan producten die voor Rusland bestemd was, uiteindelijk wel mee zal vallen. Ik verwacht dat er veel containers die in Rotterdam arriveren uiteindelijk buiten de EU verkocht zullen worden", vervolgt Randolf. "Maar de leveranciers zullen wel een plan de campagne moeten maken. Egypte stuurde enorme volumes citrus naar Rusland en Zuid-Afrika staat ook op punt om te starten met mandarijnen en citroenen. De vraag is wat daarmee gaat gebeuren. Ik verwacht eerlijk gezegd dat een deel van de bestaande handelslijnen naar Rusland door blijven lopen, maar dat is speculatief. Door de waarde van de roebel wordt het ook erg duur voor de Russen om te importeren."

"In de producten waar wij sterk zijn, zie ik nog niet veel prijsdruk. Zo is het op de druivenmarkt nog altijd op en tekort en blijven de prijzen goed. Een paar extra containers druiven op de markt kan deze markt bijvoorbeeld makkelijk hebben. Ook bij de Egyptische Valencia-sinaasappelen zien wij nog geen prijsdruk, maar de vraag is natuurlijk hoe lang deze crisissituatie aan zal houden. Op lange termijn ben je als handelaar tenslotte altijd gebaat bij stabiliteit."

Voor meer informatie:
Randolf Aaldijk
Origin Fruit Direct
Albert Plesmanweg 250
3088 GD Rotterdam
+31(0)88 244 93 00
randolf@originfruitdirect.nl
www.originfruitdirect.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.