Volledig eetbare bloemkool van Syngenta genomineerd voor Fruit Logistica 2022 Innovation Award

Syngenta Vegetable Seeds is voor de tweede achtereenvolgende editie van het evenement genomineerd voor een Fruit Logistica Innovation Award. De Istem-bloemkool van Syngenta staat op de shortlist - twee jaar nadat de YOOM-tomaat de gouden award won.

"Istem levert een hoge gewasopbrengst en spreekt consumenten aan, omdat deze bloemkool met haar zoete, nootachtige roosjes en malse, sappige stengels volledig eetbaar is. Bovendien hoeft er niets te worden weggegooid. De Istem is snel klaar te maken, kan rauw of gekookt worden gegeten en is geschikt voor alles, van bakken tot barbecueën en van stomen tot roerbakken. En het is ook nog een gezonde keus: de bloemkool bevat veel vezels en vitamine C, goed voor je immuunsysteem", meldt Syngenta

Istem is in 2021 in het Verenigd Koninkrijk op de markt gebracht en heeft een Superior Taste Award van drie sterren gekregen van het International Taste Institute in Brussel.

Veerkracht en visie nodig voor het beste resultaat
Toen twee leden van het team van Syngenta Vegetable Seeds een bloemkool opmerkten met scheuten aan de zijkanten, wisten ze dat daar de toekomst lag. Dat was in 2012, maar de bloemkool was toen nog lang niet klaar om op de markt te worden gebracht. In 2020 heeft Syngenta zijn partnerschap met de Britse teler Barfoots, die groenten met de hand verbouwt, oogst en verpakt, uitgebreid met het gezamenlijke merk Istem-CauliShootsTM.

"De Istem is een perfect voorbeeld van onze prioriteiten bij Syngenta Vegetable Seeds. We stellen telers en duurzaamheid centraal bij alles wat we doen. We zijn in staat met flexibele, wetenschappelijk onderbouwde agronomische oplossingen duurzame gewassen te creëren en tegelijk in te spelen op de voorkeuren van consumenten en op markttrends. De Istem is daar een goed voorbeeld van. Deze bloemkool vermindert niet alleen de voedselverspilling, maar biedt consumenten ook een gezond en handig alternatief met een geweldige smaak", aldus Lofti Bani, projectmanager voor Istem in Europa. 

In 2022 staan uitgebreide testen gepland in Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Australië en Azië om de bloemkool voor te bereiden op de lancering op nieuwe markten in de nabije toekomst.

Proef de toekomst op Fruit Logistica
Syngenta Vegetable Seeds blijft met zijn grote hoeveelheid innovatieve variëteiten een voorloper in de sector. Op Fruit Logistica worden nog veel meer producten getoond.  

"De Zefiros-pompoen is ontwikkeld om telers te helpen productief en winstgevend te blijven ondanks de stijgende temperaturen door de opwarming van de aarde. Deze pompoen is ideaal voor het kortere zomerseizoen, de opbrengst blijft hoog bij hogere temperaturen, de pompoen is resistent tegen vier virussen, en de kwaliteit blijft ook na de oogst hoog."

"Toen telers onder druk kwamen te staan door het verwoestende nieuwe Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV), heeft Syngenta zijn onderzoek versneld om op deze dreiging te kunnen reageren. Dankzij hun snelheid en precisie wisten onze teams telers te voorzien van ziekteresistente variëteiten als Lansor en Barosor. Deze beide variëteiten bieden telers de mogelijkheid hun verhandelbare opbrengst te vergroten, zelfs wanneer ze last hebben van ToBRFV. Syngenta heeft ook spinazievariëteiten ontwikkeld die resistent zijn tegen de bladziekte Stemphylium."

De Piel de Sapo-meloen is geschikt voor kleinere gezinnen of voor één persoon, de Angello-paprika zonder zaadjes is een voedzame snack voor onderweg, en onze burgersla past perfect op een broodje en is bestand tegen heet voedsel. Bekijk deze en andere producten van Syngenta van 5-7 april 2022 op Fruit Logistica, Hal 1.2, stand D16.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.