Experts beweren dat dit nadelig is voor Moldavië

Rusland staat invoer van appelen en peren uit China toe

Rosselkhoznadzor, de Russische Federale Dienst voor Veterinair en Fytosanitair Toezicht, heeft importeurs toestemming gegeven om vanaf 20 februari 2022 weer Chinese appelen en peren op de Russische markt te brengen. Dit is goed nieuws voor China en voor de Russische consumenten, die nu een zeer hoge prijs betalen voor het vrijwillig gekozen isolement van Rusland van de wereldmarkten.

Volgens bronnen uit de fruitsector is het echter slecht nieuws voor Moldavië, dat nu een belangrijke concurrent op de Russische markt heeft. Andriy Yarmak, econoom bij het Investeringscentrum van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties: "China is 's werelds grootste appelexporteur en is aan de top van de wereldranglijst van exporteurs gebleven, ondanks het verbod op de levering van producten aan de Russische markt. China exporteert jaarlijks ongeveer 1 miljoen ton appelen naar vele landen over de hele wereld."

"Het belangrijkste voordeel van Chinese appelen is hun lage prijs. Daarom worden ze vooral ingekocht voor een laag prijssegment, terwijl China zelf appelen van topkwaliteit importeert uit landen als Nieuw-Zeeland, de VS, Chili, Zuid-Afrika en Frankrijk."

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven