Acerola: de vitamine C bom

Acerola, ook wel West-Indische kers genoemd, is een van de gezondste fruitsoorten. Het behoort tot de meest vitamine C-rijke vruchten ter wereld. Vitamine C bevordert de weerstand en ondersteunt de afweer van het lichaam.

Beeld: Samuel Souza via Unsplash 

Acerola 30 keer effectiever dan sinaasappel
De vrucht groeit voornamelijk in het Caribisch gebied en in het noorden van Zuid-Amerika. Hoewel de naam en het uiterlijk anders doen vermoeden, is Acerola officieel geen familie van de kers. Acerola staat vooral bekend als krachtige bron van vitamine C. Vitamine C is zo ongeveer de meest bekende vitamine op aarde en heeft een functie als antioxidant in het lichaam. Het gehalte vitamine C in Acerola is 30 keer hoger dan in sinaasappelen.

Waar is Acerola goed voor?
Vitamine C is speelt een grote rol bij de afweer van het lichaam, het activeert de natuurlijke energie, helpt bij vermoeidheid, bevordert de weerstand en verhoogt de opname van ijzer. Ook draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen. Dit is belangrijk voor de conditie van je huid, het behoud van een sterk gebit, de conditie van het tandvlees, het behoud van sterke botten, de conditie van bloedvaten en de aanmaak en opbouw van het kraakbeen. Acerola bevat ook belangrijke vitaminen als vitamine A, B1, B2 en B3 en mineralen als calcium, ijzer, magnesium en fosfor.

Meer weten over Acerola vitamine C supplementen?
Acerola bevat de hoogst gangbare extractie aan vitamine C. De vrucht kom je echter niet in de supermarkt tegen. Vaak wordt Acerola verwerkt tot voedingssupplement, sap of poeder. Het voordeel van een capsule is dat ze makkelijk in te nemen zijn. Acerola capsules zijn verkrijgbaar bij elke natuurvoedingswinkel en drogisterij. Ben je benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van Acerola? Meer weten over capsules en de positieve werking van Acerola vitamine C? We informeren je graag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven