100% gewasmiddelenvrije kruiden uit Franse 'kas van de toekomst'

Tijdens een persconferentie maakte de Franse LSDH-groep, dat het merk Les Crudettes voert, haar ambities en recente investeringen ten gunste van gezonde voeding en een duurzamere productie bekend. De persconferentie was meteen ook de gelegenheid om een van de innovaties van dit jaar te onthullen: 100% gewasmiddelenvrije en 100% Franse kruiden geteeld in ‘een kas van de toekomst’.


© Les Crudettes 

Dankzij een nieuwe kas van 7.000 m², waarvan de bouw eind januari is begonnen op het terrein van Laiterie in Saint Denis-de-l'Hôtel is het straks mogelijk om maar liefst 70 ton kruiden per jaar te telen met een waterbesparing van bijna 97%.

Er kan in de kas worden geteeld vanaf de zomer van 2022 dankzij een geautomatiseerd mobiel aeroponics-systeem en de eerste in de nieuwe kas geteelde kruiden zullen vanaf september op de markt kunnen worden gebracht.

Kruidenteelt verplaatsen naar Frankrijk
De nieuwe kas maakt het bovendien mogelijk om de kruidenteelt te verplaatsen naar Frankrijk. Op dit moment komen de kruiden die ze verhandelen nog vooral uit Spanje, Israël, Kenia en Marokko.

Voor meer informatie: 
Les Crudettes 
lescrudettes.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven