Groente- en fruitbonnen om obesitas bij Britten te bestrijden

Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de landen in Europa die het slechtst scoren op het gebied van obesitas, met twee op de drie volwassenen met overgewicht. Deskundigen zeggen dat de kwaliteit en kwantiteit van goedkopere voedingsproducten die in het VK verkrijgbaar zijn, een rol spelen bij het obesitasprobleem.

In haar dinsdag gepubliceerde whitepaper over een betere levensstandaard zegt de Britse regering dat ze de plannen uit het onafhankelijke onderzoek van Henry Dimbelby uit 2021 naar de voedselsystemen van het land zal doorvoeren. Dimbleby, medeoprichter van fastfoodketen Leon, zei destijds dat "obesitas en voeding heel erg met armoede te maken hebben" toen hij opriep tot meer steun voor de juiste voeding van de armste huishoudens in het VK.

Het plan om vouchers te geven, die worden geleverd in het kader van Dimbelby’s Community Eatwell programma, zou voortbouwen op succesvolle modellen elders in de wereld. Het zou betekenen dat vouchers voor verse groenten en fruit kunnen worden gegeven aan gezinnen om hen te helpen gezonder te eten. Artsen zouden de bevoegdheid kunnen krijgen om vouchers, kooklessen en voedingsvoorlichting voor te schrijven in een poging om het groeiende Britse obesitasprobleem aan te pakken.

Bron: independent.co.uk
Foto bron: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.