Dometic levert elektrische koeling voor stedelijk transport Polen

Dometic Frigo DC, een volledig elektrisch en motoronafhankelijk koelsysteem voor transportbussen, is door EV Fleet gekozen voor het nieuwe, intelligente transportconcept in Polen 'SmartVan IoT'.

Toen Polen besloot om voor het stedelijke transport over te gaan naar elektrisch vervoer, werd de koeltechnologie van Dometic gekozen voor het project om een door de staat gesubsidieerd elektrisch transportsysteem te ontwikkelen.

Begin 2021 begon een Poolse start-up, EV Fleet, te werken aan een innovatief voertuig gebaseerd op de Mercedes-Benz eSprinter. Het voertuig is naast andere baanbrekende producten uitgerust met de Dometic Frigo DC. De SmartVan IoT is een intelligent voertuig met een eigen besturingssysteem, waardoor volledige integratie van klantsystemen mogelijk is. De gegevens die door het voertuig worden gegenereerd, worden verzameld door het EV Fleet-team en gebruikt om de analyses voor te bereiden die nodig zijn om de logistieke processen in de stadsdistributie te optimaliseren.

Dometic Frigo DC
Dometic Frigo DC is een revolutionair, volledig elektrisch koelsysteem voor temperatuurgeregeld transport. Het is een koelsysteem dat niet afhankelijk is van de motor en geen dakopbouw vereist. Het systeem werkt op 12 volt en gebruikt de accu van het voertuig in plaats van de motor.

Het heeft een krachtige elektrische compressor zonder mechanische constructie. Deze technologie is momenteel de enige beschikbare oplossing om koelsystemen te installeren in het steeds grotere aantal elektrische voertuigen.

In een recente test door het EV Fleet-team, waarbij het voertuig 200 km door Warschau en haar voorsteden reed met een volledige lading van 3490 kg, werd bewezen dat Dometic Frigo DC de gewenste temperatuur in de laadruimte gedurende de gehele reis tussen de 2 en 8°C wist te behouden.

Voor meer informatie:
Dometic
www.dometic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven