Nu ook 'sappige slasoort met bite' voor teelt op water

Foodretailers en verwerkingsbedrijven zijn continu op zoek naar innovatie. Dat signaleert veredelingsbedrijf Rijk Zwaan. In dat kader heeft het bedrijf 'het beste van de twee populairste slasoorten wereldwijd' gecombineerd tot één nieuw slatype: Crunchy Lettuce.

Het gaat dan om de zoete langwerpige bladeren van cos en de knapperig- en sappigheid van ijsbergsla. De soort is verkrijgbaar in drie maten: groot, middel en mini. En vult volgens het veredelingsbedrijf een gat op in dat er nog in het aanbod met slasoorten voor teelt op water was.

Groei van het sla-assortiment met Crunchy Lettuce familie
De slasoort biedt retailers een kant-en-klare 'familie' volgens Rijk Zwaan en voldoet bovendien 'perfect' aan de groeiende vraag van consumenten naar minder plastic verpakkingen. De grotere Crunchy Lettuces kunnen namelijk verpakkingsvrij op het schap gepresenteerd worden, zonder concessies te doen aan de houdbaarheid. Hierdoor kunnen retailers hun gebruik van plastic verpakkingen verminderen in vergelijking met reguliere cos types.

Teelt op water
Omdat de mini Crunchy Lettuce, ter grootte van een snack, ook  geschikt is voor teelt op water komt het ook tegemoet aan de toenemende vraag naar schone producten op de supermarktschappen. Het concept vult het gat dat Rijk Zwaan nog zag naast Salatrio, Butter en Batavia geteeld op water. Dankzij het concept stelt Rijk Zwaan nu jaarrond te kunnen voldoen aan de toenemende vraag van retailers naar lokaal geteelde, schone en gezonde sla.

Voor meer informatie:
Bauke van Lenteren
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven