Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Hendrik Müller van Agri-Saaten:

"Dankzij nieuw partnerschap uitgebreid met Italiaanse sla uit de vollegrond"

Voor het ambitieuze managementteam van zaaigoedleverancier agri-Saaten, gevestigd in het Duitse Bad Essen, staat er een spannend jaar voor de boeg. Want dankzij een nieuw partnerschap kon het assortiment van het bedrijf ook in tijden van corona uit worden gebreid. We spraken met Hendrik Müller, directielid, over de nieuwe toelatingen van dit jaar en de behoeftes van de groententelers van tegenwoordig. 

De kerncompetentie van het in 1998 opgerichte bedrijf is nog steeds de ontwikkeling van nieuwe groentenrassen. "Nieuw in het portfolio zijn beide wortelrassen Cariana F1 (120 dagen) en Calindor F1 (140 dagen)," vertelt Hendrik Müller. "In beide gevallen gaat het om een Nantes/Berlikum-mix voor zowel de versmarkt alsook de industrie. Speciaal voor de biologische teelt is er nu de Bengala F1 en vanaf volgend jaar ook de Caravel F1, twee rassen uit de regio Nantes met een cultivatietijd van respectievelijk 120-130 dagen en circa 105 dagen."


Links: Pastinaken van het ras Countess, rechts: suikermaïs van het ras Sprinter

Partnerschap met Maraldi Sementi
Daarnaast werd agri-Saaten onlangs de exclusieve partner van Maraldi Sementi uit Italië voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije. Een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf uit Niedersachsen, benadrukt Hendrik. "Dankzij dit partnerschap hebben we ons portfolio nu uit kunnen breiden met meerdere soorten sla uit de vollegrond, bijvoorbeeld babyleaf, veldsla en rucolasoorten. Bovendien hebben we nu ook toegang tot Amerikaanse en Italiaanse uienrassen."

Asia Greens zijn nieuw in het assortiment van agri-Saaten. Wortelen, uien en suikermaïs bepalen het hoofdassortiment, schorseneren, peulvruchten, witlof, pompoenen, wortelpeterselie en plantuien completeren het assortiment.

Verder is de pastinaak nog steeds populair bij agri-Saaten. Van Hazera werd de distributie van de rassen Victor F1 (vroeg), Vulcan F1 en Viper F1 overgenomen. Hendrik: "Onze hoofdproducten zijn echter nog steeds zomeruienzaaigoed en suikermaïs. Inzake suikermaïs hebben we een nieuw vroeg ras genaamd Sprinter F1, een zeer compacte teelt vergeleken bij Sweet Nugget F1, onze huidige hardloper in de vroege categorie. Daarnaast is er in het tendersegment een nieuw ras genaamd Takeoff F1."

Potentieel bij kruiden uit de vollegrond
"Verder hebben we een lange rode biet, Forono, die vanwege de mooie kleur en de grote oogstopbrengst zeer goed geschikt is voor industriedoeleinden. Ook bij de kruiden willen we ons toekomstig verder specialiseren. In het bijzonder bij peterselie, dille, cressen en basilicum zien we potentieel voor nieuwe rassen voor de moderne teelt."

Voor meer informatie:
Hendrik Müller
Agri-Saaten GmbH
Tel: +49 (5472) 9770 012
h.mueller@agri-saaten.de   
www.agri-saaten.de      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven