"Aanvoer Egyptische knoflook neemt vanaf de eerste week van februari toe"

Over een paar weken zal het seizoen van verse Egyptische knoflook pas goed op stoom komen. Er wordt dit seizoen een hogere beschikbaarheid van Egyptische knoflook verwacht. De vraag is momenteel stabiel. Hoewel de prijzen nu nog hoog zijn, zullen deze dalen zodra het seizoen is gestart. 

Volgens Ralph Nakal, van het Egyptische AGF-exportbedrijf Tomna, wordt er dit jaar een goed knoflookseizoen verwacht. "De knoflook is van hoge kwaliteit. Het is veel kouder dan vorig jaar omstreeks deze tijd en dit is gunstig voor de ontwikkeling van de bollen. We rekenen dit seizoen op knoflook van betere kwaliteit, maar we kunnen dit pas goed beoordelen nadat de oogst echt van start is gegaan."

Tomna heeft haar knoflookareaal uitgebreid om haar productie op te schalen. "Naar verwachting zal Egypte over de hele linie dit seizoen meer knoflook beschikbaar hebben dan vorig seizoen," vertelt Nakhal. "Zo heeft ons bedrijf haar knoflookteelt fors uitgebreid om haar wereldwijde klantenbestand nog beter te kunnen bedienen. De vraag is momenteel stabiel. Het is uiteraard lastig om te voorspellen hoe de vraag zich in de toekomst zal ontwikkelen, maar ik verwacht niet dat het veel moeite zal kosten om onze extra knoflookoogst af te zetten."

Zodra het seizoen echt van start is gegaan dan zullen de prijzen dalen ten opzichte van het huidige hoge prijsniveau. "De knoflookprijzen zijn op dit moment erg hoog. We verwachten echter dat de prijzen de komende weken zakken. Het zal een uitdagend jaar worden wat betreft de verlading. De vrachttarieven zijn erg hoog, zowel voor zee- als luchtvrachttransport. Dit zal op zijn beurt gevolgen hebben voor de prijzen voor onze klanten. Momenteel verladen we kleine aantallen verse knoflook. In de eerste week van februari zal de zeevrachtverlading van grote volumes knoflook naar Europa en Rusland pas echt goed op gang komen," zegt Nakhal tot besluit. 

Voor meer informatie: 
Ralph Nakhal
Tomna for Agricultural Investment
+20 100 2717 275
ralph@tomna.farm 
www.tomna.farm 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven