Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Robbert Leisink, Fruitful Berries:

"Moeizaam verloop Chileens blauwe bessenseizoen"

Tholen - Vooralsnog verloopt het Chileense seizoen volgens Robbert Leisink van Fruitful Berries uit Venlo zeer moeizaam. "In de verschillende regio’s in Chili kampen de telers met tekorten aan arbeiders. Hierdoor loopt het volledige proces van pluk tot verzending een enorme vertraging op."

"Daar komt nog eens bij dat de huidige Covid-golf ervoor gezorgd heeft dat de bemanning van enkele boten besmet geraakt is en de containers dienden overgeladen te worden. Containers met 1 tot 2 weken vertraging zijn absoluut geen uitzondering. Daarboven was het in Chili tijdens de decembermaand té warm (38C°+) om van een ideale pluk te kunnen spreken en op de kop toe hebben ze begin van deze maand nog eens een enorme hoeveelheid regen te verwerken gekregen."

"Al deze factoren samen maken dat gemiddelde Chileense kwaliteit op dit moment niet top is. Het is zeer moeilijk plannen aangezien iedere container met een klein hart opengemaakt wordt. Het zijn dan ook drukke dagen ten huize Fruit Cleaning Service, de telefoon staat niet stil. Dagelijks krijgen we Chileens fruit vanuit heel Europa op de stoep om te verwerken voor de industrie. Op onze volumecapaciteit staat geen rem, dus iedereen is meer dan welkom", vervolgt Robbert.

"We zijn erg benieuwd naar het vervolg van dit Chileens seizoen. Vorige week was het de piekexportweek in Chili en de sector geeft aan zo snel mogelijk rond week 7/8 de overgang te willen maken naar Marokko en Zuid-Europa. Vanuit een kwalitatief standpunt valt deze beslissing te begrijpen, echter zijn de Chileense telers daarmee nog niet geholpen. Wij zullen dan ook tot op het allerlaatste moment van het Chileens seizoen ter beschikking staan om ons steentje bij te dragen aan het verwerken van minder klasse 1 geschikt fruit."

Voor meer informatie:
Robbert Leisink
Fruitful-Berries BV
Venrayseweg 106B
5928 RH Venlo
+31 6 520 47 815 
Robbert@Fruitful-Berries.com   
www.fruitful-berries.com/  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven