Westfalia Fruit richt blik met Colombiaanse Hass-avocado's op Chili

Na een vaste waarde te zijn geworden in Europa en voet aan grond te hebben gezet in de Verenigde Staten, Canada, Costa Rica, Argentinië en Japan, richt Westfalia Fruit, de grootste exporteur van Colombiaanse Hass-avocado’s, nu de blik op Chili als volgende bestemming. In 2021 bracht het bedrijf meer dan 9.364 ton van dit fruit op de markt.

"Een van onze dochterondernemingen in de groep, die al meer dan 40 jaar actief is op de markt, kan leveringsgarantie bieden aan meerdere Chileense klanten. De koopkracht en de gemiddelde consumptie van avocado in Chili zijn hoog. Bovendien duurt het maar 7 tot 9 dagen om de avocado’s op bestemming te krijgen en Chilenen consumeren ook grotendeels de maten die wij op de markt brengen", vertelt directeur Pedro Aguilar van Westfalia Fruit Colombia.

Westfalia Fruit Colombia maakt deel uit van Westfalia Fruit International, een groep met tientallen jaren ervaring in de teelt, verwerking en export van vers fruit, met name avocado. De kennis op dat gebied is, zo stelt het bedrijf, "royaal gedeeld met de dochteronderneming in Colombia en van daaruit met de sector in het hele land."

"We streven ernaar om alleen te werken met de beste telers, die fruit van uitstekende kwaliteit kunnen garanderen. Het fruit moet voldoen aan de eisen van ons technisch team. We willen constant hoge kwaliteit leveren door avocado’s met het juiste gehalte aan droge stof te oogsten. We zijn ook in het bezit van certificeringen op onder meer het vlak van arbeidsethiek, die bewijzen dat we respect aan de dag leggen voor onze werknemers en het milieu", vertelt Juliana Flórez, commercieel manager van Westfalia Fruit Colombia.

In 2014 investeerde het bedrijf in eigen percelen in Sonsón, waar het veel kennis heeft opgedaan in de teelt van Hass-avocado’s. Op dit moment heeft Westfalia Fruit Colombia 500 hectare eigen teelt en kan het rekenen op de oogst van contracttelers die gezamenlijk meer dan 1.500 hectare bezitten.

Bron: agronegocios.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven