"We richten ons op de VS en Europa"

Eerste mangoseizoen voor Indiase fruitexporteur

Na met succes druiven, granaatappelen en kokosnoten vanuit India te hebben geëxporteerd, zal een Indiase fruitexporteur nu ook zijn eerste stappen op de mangomarkt zetten. Hoewel het een nieuw product betreft, hoopt het bedrijf in dit debuutjaar voet aan de grond te krijgen op Europese en Noord-Amerikaanse markten. 

De Indiase fruitexporteur Santosh Exports beleeft dit jaar haar eerste mango-exportseizoen. Volgens eigenaar Abhijeet Sethiya is zijn bedrijf van plan om enkele containers te verhandelen terwijl het zich op de markt oriënteert. "Santosh Exports exporteert al meer dan 25 jaar fruit uit India. We begonnen met de export van druiven en breidden daarna uit met de export van granaatappelpitten en kokosstukjes. Nu voegen we weer een nieuw product aan ons assortiment toe: verse mango. We willen twee Indiase rassen vermarkten: Alphonso en Kesar. Het zou geweldig zijn wanneer we toegang tot nieuwe markten krijgen. We proberen echter meteen ook al wat containers af te zetten."

Aangezien India beroemd is om haar mango's verwacht Sethiya tijdens zijn eerste mangoseizoen al in contact te komen met potentiële afnemers. De Indiase mango-oogst bedraagt 50% van de totale wereldwijde mangoproductie. Dit jaar wordt de mango-oogst in het land op 21 mln ton geraamd. Santosh hoopt in dit debuutjaar in contact te komen met afnemers en Indiase consumenten elders ter wereld. Daarnaast willen we ook andere consumenten kennis laten maken met onze geweldige mango's. Wat betreft de markten zullen we ons met name op de VS en Europa richten," zegt hij tot slot.  

Voor meer informatie: 
Abhijeet Sethiya
Santosh Exports
Tel: +91 880 51 51 151
abhijeet@santoshpackaging.com 
www.santoshpackaging.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven