Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Koolvoorraden slinken snel in Rusland

De prijzen voor witte kool op de Russische markt blijven stijgen als gevolg van een daling van de voorraden, maar ook door de grote vraag van groothandelsbedrijven en winkelketens. Bovendien beperken sommige telers de afzet van witte kool, waardoor de prijzen intensiever stijgen. In de regel zijn dit de eigenaars van gespecialiseerde groenteopslagplaatsen die van plan zijn de belangrijkste hoeveelheid kool later af te zetten en daarom stellen zij de verkoopprijzen nu op een vrij hoog niveau vast.

De huidige verkoopprijzen voor kool variëren van € 0,49 - € 0,64/kg, wat gemiddeld 10% duurder is dan een week eerder. De belangrijkste reden hiervoor is de vermindering van het koolaanbod in de centrale zone van Rusland, waar de meeste teeltbedrijven de afzet al hebben afgerond. Bovendien werd het aanbod van kool uit Dagestan bemoeilijkt door strenge vorst.

De koolprijs ligt in Rusland nu veel hoger dan vorig jaar. Momenteel verkopen Russische telers kool die gemiddeld 4,6 keer duurder is dan eind januari 2021. Tegelijkertijd sluiten de meeste marktdeelnemers een verdere prijsstijging niet uit en denken zij dat deze zal versnellen naarmate de voorraden witte kool in de plaatselijke teeltbedrijven afnemen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven