Jaarlijks 15.000 kg plastic bespaard

PLUS druiven voortaan in topseal verpakking

Minder verpakkingsmateriaal leidt niet alleen tot een besparing van plastic maar ook tot een efficiënter gevulde vrachtwagen en meer producten in het schap. PLUS zocht daarom met ketenpartners naar efficientere verpakkingsoplossingen voor druiven.

De 500 gram punnets voor witte en rode pitloze druiven zijn nu voorzien van een strak glad folie (topseal) in plaats van een hoge deksel. Hierdoor is er minder plastic verwerkt in het bakje. Dat bespaart zo’n 15.000 kg plastic per jaar, wat gelijk staat aan 900 kilometer aan hoge deksels voor druiven. Bovendien zorgt de nieuwe verpakking voor een nog betere uitstraling van druiven in het fruitschap. Arnold Kreukniet, Category manager Fruit: “PLUS is de eerste supermarkt die volledig over is op topseal in plaats van een plastic deksel op de druivenverpakkingen van 500 gram. Deze stap past perfect bij onze ambities om verpakkingen te verduurzamen. Eerder maakten we deze stap al bij aardbeien en blauwe bessen. We zetten nu dus weer een volgende stap in het terugdringen van plastic.”

Ook binnen maaltijden bespaart PLUS verpakkingsmateriaal. Zo worden de kartonnen omdozen bij verse pizza’s weggelaten en zijn kartonnen sleeves om verse maaltijden intussen vervangen door een etiket. Met deze aanpassingen wordt er meer dan 40.000 kilo karton per jaar bespaard.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven