Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Duitse Gorillas neemt Franse Frichti over

Morrisons begint zoektocht naar nieuwe CEO
De eigenaars van Morrisons, Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), zijn op zoek naar een nieuwe algemeen directeur nu David Potts heeft aangekondigd dat hij over ongeveer twee jaar zal aftreden. CD&R werkt samen met headhunters van Skill Capital om een vervanger te vinden. De headhunters zijn eind vorig jaar met de zoektocht begonnen, waarbij het wervingsbureau al enkele potentiële kandidaten heeft benaderd.
Bron: retailgazette.co.uk 

Gorillas neemt Frichti over 
De Duitse start-up Gorillas heeft aangekondigd dat het van plan is Frichti over te nemen, een Franse start-up die zowel kant-en-klare maaltijden als levensmiddelen levert. De overname is nog niet afgerond, maar beide bedrijven zijn exclusieve gesprekken aangegaan.
Bron: techcrunch.com 

Getir creëert duizenden banen in het Verenigd Koninkrijk met investering van € 119 mln
Getir, een van de pioniers op het gebied van snelle bezorging van levensmiddelen, heeft zijn 1e verjaardag van zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk gemarkeerd door investeringsplannen voor de markt te schetsen. Getir's e-bikes en e-bromfietsen begonnen in januari 2021 met leveringen in Londen. Het bedrijf is nu actief in ongeveer 20 steden en gemeenten, waaronder Manchester, Birmingham, Liverpool en Portsmouth, en creëert ongeveer 4.000 banen.
Bron: kamcity.com 

Spanje: Grupo DIA ziet omzet in 2021 met 3,4% dalen tot € 6,6 mld
De Spaanse retailer Grupo DIA zag zijn omzet in 2021 met 3,4% j-o-j dalen tot € 6,6 mld. Dat blijkt uit voorlopige gegevens die zijn toegezonden aan de lokale markttoezichthouder CNMV. De like-for-like omzet steeg echter met 5% ten opzichte van 2019. Op de Spaanse markt daalde de verkoop met 6,6% tot € 4,2 mld, en de Portugese markt zag een daling van 5,9% tot € 592,9 mld. De omzet in Brazilië daalde met 13,7%, tot € 802,1 mln, terwijl de Argentijnse markt een groei van 28,2% zag, tot € 1 mln.
Bron : esmmagazine.com 

Deliverect, gesteund door Newion, is nu een unicorn: Belgische food tech start-up haalt € 132,6 mln op
Het in België gevestigde online food delivery management bedrijf Deliverect heeft aangekondigd dat het meer dan € 132,6 mln heeft opgehaald in een Serie D financieringsronde. Deliverect heeft tot nu toe in totaal € 212 mln opgehaald en een waardering van €1,2 mln bereikt. De ronde werd geleid door Coatue Management LLC en Alkeon Capital Management. Bestaande investeerders Newion, OMERS Ventures, DST Global, Redpoint Ventures, en Smartfin namen ook deel.
Bron: siliconcanals.com 

Polen: Eurocash Group's ABC opent 500e gerenoveerde winkel
In december vorig jaar opende ABC, de winkelketen van Eurocash Group, in Warschau zijn 500e winkel met zijn nieuwe concept. De Poolse retailer startte het proces van rebranding van het ABC-netwerk in september 2020.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven