Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nahr Al-Khair Company maakt debuut op Egyptische aandelenbeurs

De Nahr Al-Khair Company for Investment and Agricultural Development zal vanaf deze week 61,5% van haar aandelenkapitaal verhandelen op de Egyptian Exchange (EGX). Volgens Ahmed Sayed, voorzitter en tevens directeur van het bedrijf, zal Nahr Al-Khair het eerste bedrijf van het presidentiële project '1,5 Miljoen Feddan' zijn met een notering aan de EGX, waarmee zij meer buitenlandse investeringen hoopt aan te trekken.

In een persbericht voegde Sayed eraan toe dat het bedrijf inmiddels 466 aandeelhouders telt. Hij legde uit dat het kapitaal van het bedrijf groeide van €11,2 mln in 2011 naar €11,3 mln. Nahr Al-Khair en haar dochteronderneming Al-Ahly for Agricultural Investments streven er tevens naar om in 2022 een omzet van ruim €7,3 mln te behalen. 

Het bedrijf is van plan om voor 2024 de terugwinning van 2.158  hectare land van het bedrijf uit het 1,5 Miljoen Feddan-project in West-Minya af te ronden. Het bedrijf heeft momenteel al 1.050 hectare teruggewonnen, waar zij suikerbieten, maïs, citroenen, olijven en vijgen teelt. 

Bron: dailynewsegypt.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven