Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Veel onzekerheden voor Duitse industrietelers

De federale brancheorganisatie voor de groenten-, fruit- en aardappelverwerkende industrie (Bundesfachgruppe Gem├╝sebau - BfG) heeft in een brief aan de federale vereniging van de groenten-, fruit- en aardappelverwerkende industrie (BOGK) opgeroepen tot onmiddellijke onderhandelingsgesprekken.

Alle effici├źntieverbeteringen en besparingsmogelijkheden op het gebied van de teelt van industriegroenten zijn uitgeput, zo staat in de brief. De kostenstijgingen van de afgelopen jaren, bijvoorbeeld op het gebied van lonen, technologie of als gevolg van de coronapandemie, zijn grotendeels voor rekening van de producenten gekomen. Voor het komende seizoen is ook de beschikbaarheid van seizoenarbeiders, meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen niet verzekerd, aldus de brief.

Volgens de BfG is voor de oogst van 2022 een duidelijk signaal aan de producenten van verwerkte groenten nodig. Anders moet worden gevreesd voor een inkrimping van het teeltareaal en bijgevolg van het beschikbare verwerkingsvolume, aldus de BfG.

Voor meer informatie:
www.g-net.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven