Duits initiatief Leefbare lonen voor bananentelers krijgt groen licht van kartelbureau

Het Bundeskartellamt, het federale kartelbureau van de Duitse regering, heeft aangekondigd dat het initiatief "Living Wages" van Duitse retailers in samenwerking met GIZ, het internationale ontwikkelingsagentschap van de Duitse regering, niet in strijd is met de antitrustwetgeving.

Het Bundeskartellamt verklaarde dat het geen mededingings-bezwaren ziet in een vrijwillige verbintenis van retailers om gemeenschappelijke normen inzake lonen in de bananensector na te leven. Bij wijze van verdere toelichting verklaart het Kartelbureau dat de samenwerking geen uitwisseling van aankoopprijzen, andere kosten, productiehoeveelheden of marges inhoudt. Voorts zijn er geen verplichte minimumprijzen of prijsopslagen die tussen de leden van de werkgroep moeten worden afgesproken.

Deze aankondiging effent het pad voor de werkgroep Living Wages van de Duitse retailhandel - Aldi Nord, Aldi Süd, dm-drogerie markt, Kaufland, Lidl en REWE Group - om verder te gaan met hun stapsgewijze integratie van Living Wage-criteria in het bananenassortiment van hun eigen merken. Een eerste gezamenlijk proefproject inzake leefbare lonen in de bananensector zal in de komende maanden worden uitgevoerd.

Bron: bananalink.org.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven