Ini Farms, India

"In november hebben we meer bananen verladen dan de tweede en derde grootste exporteurs"

Ini Farms is een van de grootste bananenexporteurs van India, samen met andere producten zoals granaatappelen, druiven en Fresh Cuts. Ini heeft grootschalige activiteiten opgebouwd op het gebied van contractteelt, aggregatie op bedrijfsniveau, aanbodketenmanagement en levert aan retailers in 35 landen wereldwijd.

"Ondanks de pandemie die vorig jaar elk bedrijf teisterde, steeg de bananenexport met 35%. We hebben de door de tweede golf van de pandemie veroorzaakte problemen in de aanbodketen efficiënt aangepakt om te kunnen blijven samenwerken met de telers en om ervoor te zorgen dat het fruit op tijd werd geoogst."

Het grootste deel van de Indiase bananenexport van Ini is bestemd voor landen in het Midden-Oosten, zoals de VAE, Irak, Koeweit, Turkije, Saoedi-Arabië, Afghanistan en Oman. Ini exporteert onder haar eigen merk dat voldoet aan wereldwijde normen voor voedselveiligheid en het bieden van transparantie aan haar consumenten via het FruitRoute programma.

"Bananen worden geëxporteerd in verschillende verpakkingen volgens de eisen van de klant en de markt, 3 kg/7 kg/ 13 kg. Verschillende markten en klantsegmenten hebben verschillende eisen en Ini is in staat om aangepaste verpakkingsoplossingen te bieden zonder een compromis in de kwaliteit."

"Bananen uit landen als de Filipijnen en Indonesië doen er drie weken over om de grote West-Aziatische bananenmarkt te bereiken. Vanuit India duurt de aanvoer naar verschillende markten in het Midden-Oosten tussen de 4-15 dagen."

India is de grootste teler en consument van bananen ter wereld. De twee grote voordelen van Indiase bananen op de exportmarkt ten opzichte van andere bananentelende landen zijn lagere kosten en een logistiek voordeel. De diverse klimaatzones in India maken het tot een uitstekende locatie voor de teelt van een breed scala aan variëteiten groene groenten en fruit, waaronder bananen. Van alle fruitsoorten staat India op de eerste plaats wat de teelt van bananen betreft (25,7%). India heeft ook het voordeel dat het hele jaar door fruit beschikbaar is; het kan in twee jaar drie oogsten binnenhalen.

In het kwartaal april-juni groeide de omzet van Ini in deze periode met 100% van maand tot maand. "In november hebben we 5.500 ton verladen. Dit is meer dan de gecombineerde hoeveelheid van de tweede en derde grootste exporteurs. Bananen zijn een zeer bederfelijke fruit dat van de oogst tot de verpakking en verlading uiterste zorgvuldigheid vereist. Om de bananen vers te houden is het van essentieel belang dat ze correct worden gesorteerd en verpakt in geïntegreerde verpakkingsbedrijven zodat ze op de juiste manier kunnen worden behandeld en vervoerd."

Ini Farms heeft een mobiel verpakkingsstation op de teeltbedrijven, dat het fruit dat op het veld zelf is geoogst binnen een uur na de oogst verpakt en binnen 24 uur koelt en opslaat om lange afstanden te kunnen afleggen. Met interventie voor en na de oogst heeft Ini de verspilling in de hele toeleveringsketen teruggebracht tot 1,6% van de teelt.

Dankzij een consistent beter rendement voor de telers, een efficiëntere bevoorradingsketen en een focus op de dienstverlening aan de klant is Ini erin geslaagd de grootste hoeveelheden bananen uit India te verladen. Door de aanhoudende verstoring van de mondiale toeleveringsketens zal India zijn marktaandeel in de mondiale bananenhandel waarschijnlijk voortdurend vergroten.

Voor meer informatie:
Kalpesh Khivasara
InI Farms
kalpesh.khivasara@inifarms.com 
www.inifarms.com www.kimaye.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven