Tanzania verscheept eerste avocado's naar India

Onlangs woonde Tanzaniaanse vice-minister van Landbouw Anthony Mavunde een evenement bij op de Julius Nyerere International Airport (JNIA), waar een zending van 200 kg avocado's uit Tanzania naar India werd verzonden. Mavunde verzekerde de aanwezigen ervan dat de regering de avocadotelers zal blijven steunen en al het nodige zal doen om de afzet van hun producten in het buitenland veilig te stellen.

Verwacht wordt dat tegen eind januari zo'n 20 ton Tanzaniaanse avocado's naar India zal worden uitgevoerd, als onderdeel van de besprekingen van de regering over het zoeken naar internationale markten voor in het binnenland geteelde gewassen. Volgens Mavunde heeft Tanzania een jaarlijkse capaciteit voor de productie van 40.000 ton avocado's, maar wordt er slechts 9.000 ton uitgevoerd, waarbij hij opmerkte dat er plannen zijn om de productiviteit te verhogen.

"In het volgende begrotingsjaar zal het ministerie van Landbouw in een van de zuidelijke hooglandregio's een gemeenschappelijk pakstation oprichten waar alle avocado's worden verzameld, gesorteerd, gerangschikt en verpakt, zodat de kwaliteit van de producten voor de export behouden blijft", legde hij uit.

Bron: africa-press.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven