Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gorillas en Frichti in exclusieve gesprekken voor overname

Flitsbezorgers Gorillas en Frichti zijn exclusieve gesprekken aangegaan om hun krachten te bundelen om de volgende generatie van instant on-demand levering vorm te geven. Frichti's expertise rond private label en kant-en-klare segmenten zal Europa en daarbuiten bereiken via Gorillas' wereldwijde gemeenschap. Samen zullen beide ondernemingen hun operationele winstgevendheid versterken, ondersteund door een sterke technologische infrastructuur.

Sinds de oprichting in 2015 is Frichti uitgegroeid tot een Franse pionier in de levering van instant food en levensmiddelen. Het bedrijf levert verse levensmiddelen, huismerkproducten en kant-en-klare maaltijden aan meer dan 450.000 klanten in 8 belangrijke steden in Frankrijk en België, en heeft een wijdverspreid operationeel netwerk, een sterk merk en een zeer loyaal klantenbestand opgebouwd in beide markten. Frichti heeft in de afgelopen zes jaar de beste kennis en technologie ontwikkeld en is een van de eerste bedrijven in de jonge sector die winstgevende activiteiten heeft bereikt. 

Na het openen van 22 winkels in 5 belangrijke steden binnen een jaar, zal Gorillas in staat zijn om haar lokale voetafdruk en dichtheid te verbreden. Hierdoor krijgen klanten in het hele land toegang tot een uitstekende selectie van producten. De categorieën maaltijdpakketten, huismerken en kruidenierswaren van Frichti vullen de lokale producten en partnerschappen van Gorillas perfect aan, waardoor een unieke selectie van multi-categorie goederen ontstaat. Frichti en Gorillas delen de toewijding om verse, lokaal geproduceerde en kwalitatief hoogwaardige producten aan te bieden aan miljoenen klanten in heel Europa.

Door de krachten te bundelen met Frichti geeft Gorillas een sterk signaal af aan de Europese markt. Frichti's langdurige expertise in het opbouwen van een duurzaam operationeel netwerk, alsmede hun sterke technologische infrastructuur zal een aanvulling zijn op Gorillas' activiteiten in al haar internationale markten. 

Kagan Sümer, oprichter en CEO van Gorillas: "Frichti is een inspirerend merk met ongelooflijke talenten en waarden. Wat Julia, Quentin en het Frichti-team in Frankrijk hebben gecreëerd is uitzonderlijk. Ze zijn niet alleen een van de eersten die het immense potentieel van snelle handel hebben ontdekt, maar ook een van de eersten die zich in private label en ready-to-eat segmenten hebben begeven. We hebben veel energie geput uit onze gesprekken en zijn op één lijn gekomen over wat we samen willen opbouwen. Ik kijk uit naar onze samenwerking met Frichti en om hen te verwelkomen in de Gorillas-familie." 

Julia Bijaoui, mede-oprichter en co-CEO van Frichti: "Met Gorillas hebben we de perfecte partner gevonden om de volgende stap van wereldwijde uitbreiding te zetten. We delen gemeenschappelijke waarden, cultuur, en het belangrijkste: we hebben een vergelijkbare visie op de consument. Ik kan me geen betere match voorstellen en ben enthousiast over onze toekomst als één gezamenlijk bedrijf."

Bron: Gorillas, Fritchi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven