Danny van Maurik (Fruta Fresca): "Online verkoop heeft in onze branche veel potentie"

70-jarige AGF-markthandel maakt stap naar online verkoop

Tholen - Al ruim 70 jaar is de familie Van Maurik actief in de AGF-sector. " Inmiddels zijn we hiermee alweer ruim een jaar online actief, maar hebben we als Maurik & Zoon al ruim 70 jaar ervaring in de AGF-branche. Mijn opa is het bedrijf begonnen op de markt, waarna het 20 jaar geleden is overgedragen aan mijn vader en inmiddels werk ikzelf ook alweer ruim tien jaar volledig mee in dit prachtige bedrijf. Op dit moment staan we nog vier dagen in de week op de markt met Maurik & Zoon in de plaatsen Bodegaven, Vianen, IJmuiden en Hilversum", vertelt Danny van Maurik.


Drie generaties Van Maurik

"Omdat wij als bedrijf graag innovatief willen zijn hebben wij de stap gemaakt naar de online verkoop. Eén van de speerpunten hierbij is de zichtbaarheid op social media, dit omdat we zien dat de afzetmarkt verandert en we via social media een groot én breed publiek kunnen bereiken. Door onze kennis in de grafische wereld doen we dit volledig in eigen beheer, dus van de ontwikkeling van het logo van Fruta Fresca, tot marketing campagnes tot aan de bouw én het onderhoud van onze online winkel", aldus Danny.

"Ondanks dat wij met Fruta Fresca online zijn gegaan in deze groeiende markt staan we nog steeds met veel plezier op onze markten en op dit moment is dit ook nog de hoofdactiviteit van ons bedrijf. Toch merken wij dat het bij de geplaatste bestellingen via Fruta Fresca vooral gaat om de trend ‘gemak en het ontzorgen’. Zo bieden wij onze klanten totaalpakketten aan van groenten en fruit tot aan soeppakketten. Hiermee bereiken we een bredere klantenkring en ook steeds meer bedrijven kunnen we op deze manier aan ons binden, we zien in de onlineverkoop dan ook écht een groeipotentieel."

"Naast de bestellingen van particulieren die we bij Fruta Fresca ontvangen, hebben we inmiddels een vaste kring van bedrijven aan ons weten te binden. Op voorhand hadden we gedacht dat dit harder zou groeien, maar door het thuiswerkadvies en Covid-19 hebben we hier nog ruimte tot verdere groei", vervolgt Danny.  Vanuit Fruta Fresca leveren we aan particulieren, op dit moment voornamelijk in onze eigen regio, daar valt onder Austerlitz, Bunnik, Cothen, Driebergen, Odijk, Werkhoven en Zeist. Hierbij bieden wij de garantie van 'vandaag besteld, de volgende werkdag bezorgd' maar, meestal bezorgen wij dezelfde dag al! Voor onze zakelijke klanten leveren we naast onze eigen regio ook daarbuiten, zoals bijvoorbeeld in de plaatsen Utrecht, Houten, Leidsche Rijn, Den Dolder en Nieuwegein."

"Om ervoor te zorgen dat we met dagverse producten werken voor onze klanten, werken we voor de inkoop van onze producten met verschillende groothandels en kopen we ook rechtstreeks op de veilingen onze producten in. Op deze manier hebben we altijd de controle over de kwaliteit van de producten die we inkopen! Door onze zee aan kennis in deze branche en de passie voor het vak geloven wij erin dat wij dit mooie vak nog lang kunnen uitvoeren. Door de wereldwijde trend van ontzorgen en gemak zien we ook in onze branche een groot potentieel in online verkopen. Dit is dan ook de reden dat we Fruta Fresca zijn gestart om zo actief op deze trend in te kunnen spelen", besluit Danny.

Voor meer informatie:
Danny van Maurik
Fruta Fresca
info@frutafresca.nl
www.frutafresca.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven